Kérem Várjon!
Hírek
Borbarangolás Badacsonyban
bori
2021 November 10.

A Badacsony különleges arcát mutatja ilyenkor, a dűlőkön és a pincék ódon falai között egészen új élmény várja az utazót. Most izgalmas ízutazás keretében leshetnek be az érdeklődők a borászok világába a november 13-án induló Borbarangoláson, ahol a borvacsorák alkalmával maga a borász és családja is bemutatkozik, és mesél életükről, hétköznapjaikról.

Vulkánok, borok, ízélmények – és te személyesen. Ez várja a Badacsonyba érkezőket egész évben, hiszen a borvidék minden évszakban kínál valami egyedit és megismételhetetlent. Bár karakterét meghatározza a Balaton, hangulata ennél jóval összetettebb, hiszen benne van a szőlők zamata, a vulkanikus talaj ásványossága, a helyi ízek mélysége, és az itt élők vendégszeretete, közvetlen kedvessége. Mindezt átélheti, aki ott lesz a november 13-án kezdődő, és 2022. május végéig összesen 22 helyszínt felölelő rendezvénysorozat valamelyik állomásán.

A Borbarangolás mára mondhatni hagyománnyá vált a borvidéken. Arra invitálja a borkedvelőket, hogy ősszel és télen is keressék fel a pincészeteket, fedezzék fel a badacsonyi borok varázslatos világát, kóstoljanak bele az ősz és a tél ízeibe, túrázzanak a dűlők érintésével.

A borvacsorákon hamisítatlan helyi ízek és környékbeli alapanyagokból készült ínycsiklandó menüsorok várják a vendégeket, akik a program során megismerkedhetnek a borok készítőjével és családjával, helyi termékeket kóstolhatnak, és bejárhatják a pincét is a gazda vezetésével. 

Azok számára pedig, akik lemaradtak a kiszemelt dátumról, a borvacsorát követő héten vendégváró ajánlattal kedveskedik a pincészet. 

A Borbarangolás állomásairól és programjairól ITT tájékozódhatnak az érdeklődők, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges közvetlenül a helyszíneknél.

A Borbarangolás időpontjai és helyszínei a következők:

Enni jó, badacsonyi borokat kóstolni nagyon jó, és valljuk be: utazni is jó! De még jobb, ha ezt a hármat együtt tesszük. Minderre a Badacsony régióban egész évben lehetőség nyílik!

Ha teljes élményre vágyunk, a jóízű borvacsora után töltsük a hétvégét a régióban, pihenjünk meg a környék igényes szálláshelyein, kapcsolódjunk ki a változatos programok valamelyikén! Aktuális ajánlatokért érdemes követni a Badacsony Régió turisztikai weboldalát, a badacsony.com-ot, vagy Facebook oldalukat, ahol rendszeresen közzé teszik a Borbarangolás soron következő állomásának kínálatát is. 

Mindenkit szeretettel vár a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület.