A Magyar Borok Bálja a magyar bor ünnepe, immár egy évtizede tekinti feladatának a magas minőségű hazai borok prémium körülmények közötti megjelenítését. A báli szezon eseményei közül is ezáltal emelkedik ki, hiszen vendégei között üdvözölheti a hazai borászközösség elitjét, és itt kerül átadásra a pénzjutalommal járó Gál Tibor Emlékdíj. Az ötfogásos báli menüt hozzá illő válogatott borok kísérik, és a vacsorát követően további negyven tétel megkóstolására nyílik lehetősége a vendégeknek. Az eseménynek 2015. február 21-én az Intercontinental Budapest ad otthont.
A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület 2013. január 1. és 2014. december 31. között sikeresen valósította meg „a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” című projektet. A projekt keretében a Pannon Borrégió borturizmusának koncepció mentén történő fejlesztése valósulhatott meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam 41,45 millió forinttal támogatta a kezdeményezést.
Sikeresen zárult a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése című projekt: 2014 december végével lezárult a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület által megvalósított, DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú „A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” című pályázat megvalósítási időszaka.
A Magyar Sommelier Szövetség 2014. december 16-án sajtótájékoztatót tartott a belvárosi Kárpátia Étteremben, melyen bejelentették a Szövetség által létrehozott Par Excellence díj kitüntetettjeinek nevét. Az ünnepélyes díjátadásra 2015. február 22-én kerül sor a Magyar Sommelier Bajnokság aznapi döntőjének megkezdése előtt, a budapesti Hotel Corinthia Kávébár Bazár 2015 rendezvényének keretein belül.
Luca napján Pécsett megmérettetnek az újborok. A Luca napi vigasságokat egykoron Bükkösdi László találta ki, meghatározó borgasztokulturális személyisége volt Pécsnek, nem tehetünk említést a Luca napi újborversenyről nevének említése nélkül. És hát idén is megrendezte az eseményt a Pécsi Kulturális Központ, azaz a Szivárvány Gyermekházba átoltott városi művelődési központ. Ők örökölték meg ezt a tradíciót, aminek folytatása idén igencsak szerényre sikeredett - forráshiányos ez is, mint oly sok minden.
A Bordó Blend rendezvénysorozat alkalmából tesztelték a hazánkban készülő cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot borokat, valamint azok házasításait. A kóstolón a Szekszárdon és a Villányban készült borok szerepeltek a legjobban, a legjobb tíz közé 9 innen került be.