Kérem Várjon!
Hírek
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
bori
2022 November 03.

A Pajzos Tokaj borászat közel 30 éve készíti a tokaji borvidék ikonikus borait. Sikeres működésüket bizonyítja a néhány héttel ezelőtt elnyert „Magyarország legeredményesebb borászata” cím is. A kitüntetés elnyerésében nagy szerepe volt Laurent Comas birtokigazgatónak, aki úgy döntött, a csúcson hagyja abba.

A Dél-Franciaországból származó Laurent Comas 2014. január elsején került a Pajzos Tokaj élére. Vezetése alatt a borászat továbbnövelte exporttevékenységét, ismét részesedést szerzett a belföldi piacon, továbbá megújította márkájának arculatát, marketing-, és értékesítési stratégiáját. Az elmúlt 8 év alatt a borászat hatalmas fejlődésen ment keresztül, amit a 2022-es Országos Borversenyen (OBV) elnyert 3 nagyarany és 2 arany érem is jól tükröz. 

„Köszönöm minden munkatársamnak, akivel együtt dolgozhattam az elmúlt közel 9 évben, azt az alázatos kitartó és következetes munkát, ami nélkül nem értük volna el ezeket az elismeréseket. A fogyasztóknak dolgozunk, de nagyon fontos jó visszajelzéseket kapni a szakmától arról, hogy jó az irány és jó úton haladunk. Úgy vélem, hogy a három kulcs a sikerhez: a marketingstratégia, a terroir adta lehetőségek és a csapat szakértelme.”

A díj elnyerésével azonban a Pajzos Tokaj Laurent Comas által vezetett szakasza lezárul és 2022. november 1-jétől Kolozsváry-Kiss Árpád veszi át Tokaj egyik legnagyobb területű borászatának a vezetését.

Kolozsváry-Kiss Árpád közgazdász végzettségét Budapesten szerezte, majd nemzetközi és hazai nagyvállalatoknál (Coca-Cola, Sun Microsystems, IBM) dolgozott vezetőként kereskedelmi, marketing és üzletfejlesztési területen. Több, mint egy évtizedes multinacionális cégeknél megszerzett szakmai tapasztalattal 2006-tól saját tanácsadó céget hozott létre városfejlesztési és ingatlanfejlesztési profillal. Több hazai térség és település fejlesztési stratégiájának kidolgozásában, illetve nemzetközi projektek menedzsmentjében vett részt. 2011-ben egy évet Olaszországban töltött, ahol lombardiai (Franciacorta, Valcalepio, Valtellina) borászatok és borvidékek fejlesztési és üzleti stratégiáját tanulmányozta. Az így megszerzett tapasztalatát a későbbiekben több magyar borvidéki fejlesztésben tanácsadóként kamatoztatta. 2013-tól kiemelten a Tokaji borvidék fejlesztésével foglalkozott, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács munkaszervezetének ügyvezetőjeként vezetésével jött létre a térség fejlesztési stratégiája és Világörökségi rendezési terv véglegesítésében is jelentős érdemei voltak. 2017 óta üzletfejlesztési és menedzsment tapasztalatait az Egyesült Államok piacán tevékenykedő családi építőipari vállalkozásban kamatoztatja. Emellett továbbra is elkötelezett a hazai borkultúra fejlesztése és természeti értékek megóvása iránt. E területen aktív társadalmi tevékenységet is végez, többek között a Balaton Világörökségéért Alapítvány kuratóriumi tagjaként.

54 éves, három gyermek édesapja, felesége gyermekorvos és nemzetközi borakadémikus.

Árpád szeptember elsejétől a Pajzos csapatának részét képzi, így az utóbbi két hónapot, Laurent mellett töltötte. 

„Elődöm, Laurent Comas az ország egyik legjobb, legeredményesebb borászatának alapjait rakta le. Az általa vezetett csapat tudása és elkötelezettsége biztosíték arra, hogy a Pajzos Tokaj méltón képviselje a borvidéket és Magyarországot itthon és a nagyvilágban. Szeretnék a cég eredményes vezetésén túlmenően a helyi közösség életében is aktívan részt venni. Fő célom, hogy mind itthon, mind a nemzetközi köztudatban a Pajzos Tokaj márkanév egyet jelentsen a magas minőséggel és egy elismert borvidékkel.” – nyilatkozta Árpád.

Címkék