Kérem Várjon!
Cikkek
Tóthék, avagy a nyárfa a Síkhegyen
promóció
2021 July 15.

A Tóthék igazi szerelemprojekt számunkra. Egy olyan hely, ami számos úton-módon kötődik hozzánk, hiszen innen indult minden. Hatalmas öröm számunkra, hogy a piknikeken keresztül át tudjuk adni azt a megfoghatatlan életérzést, nosztalgikus hangulatot, csodát, amelyet ez a hely jelent mindannyiunknak.

A Síkhegy Eger egyik legkiválóbb, legegyedibb sajátosságokkal bíró dűlője. A Síkhegy tetejét Felső-tornyosnak hívjuk, aminek a legfelső részén él egy hatalmas nyárfa. Biztos láttátok már. Körülötte mintegy 7 hektárnyi szőlőterület fekszik, ahol kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot lakik. 

Valaha egy kunyhó állt itt, ami jellegzetes tornyával őrizte a szőlőt és a hegyeket. Ez a hely számunkra a világ közepét jelenti. Szemben az Almagyar, ahol a leánykánk pihen és a Steiner, ahol a pinot noir növekszik, majd mögötte a Cigléd. Nyugatra a Mátra és a Kékes, észak felől a Nagy-Eged hegy, de látni innen a Mész-hegyet, a Pajadost és az ostorosi tavat is. Mindent, ami fontos számunkra.

A nyárfa hívott ide minket. Elképzeltük, milyen lenne alatta egy placc, tele nyugágyakkal, egy csinos kúttal, egy nagy távcsővel, halk zenével, finom borokkal és néhány falattal, miközben nézzük a naplementét. Az álom valóra vált és Tóthék megérkeztek.

Tavaly vágtunk bele ebbe a piknik projektbe, amely hatalmas sikert aratott és nagyon sok érdeklődőt vonzott. Tavasszal már sokan kérdezték mikor lesz újra Tóthék piknik, aztán júniusban Szent Iván-éj alkalmából megrendeztük az idei első alkalmat, amelyet akkora érdeklődés övezett, hogy azt álmunkban sem gondoltuk volna. Mindenki felszabadult és jókedvű volt, egy varázslatos este kerekedett, ahol tűzzsonglőrök, tűzugrás tarkította a programot.

Idén még négy piknikkel készülünk, júliusban, augusztusban, szeptemberben és októberben is eggyel, s mindegyikbe szeretnénk egy kis színt vinni valami izgalmas programmal. Például a soron következő, júliusi pikniken egy kiváló zenészekből álló 4 tagú együttes, igazi minőségi cigányzenét fog bemutatni, számos műfajon keresztül. Az együttes tagjai Budai Sándor, arany érdemkereszttel kitüntetett prímás, Radics József ezüst érdemkereszttel kitüntetett cimbalmos, Maka Gyula bronz érdemkereszttel kitüntetett nagybőgős és Dani János brácsás.

A zenészek évekig együtt tanultak, végeztek és játszottak a Rajkó Zenekarban. A későbbiekben híres magyar együttesekkel (pl. Állami Népi Együttes, 100 Tagú Cigányzenekar) a világ számos neves színpadán felléptek, most pedig a Síkhegyen a nyárfa alatt fogják emelni a piknik színvonalát.

A Tóthék igazi szerelemprojekt számunkra. Egy olyan hely, ami számos úton-módon kötődik hozzánk, hiszen innen indult minden. Hatalmas öröm számunkra, hogy a piknikeken keresztül át tudjuk adni azt a megfoghatatlan életérzést, nosztalgikus hangulatot, csodát, amelyet ez a hely jelent mindannyiunknak.

Itt minden korosztály jól érzi magát, kizökkenek a hétköznapok monotonitásából. Szívet melengető érzés ezt látni és átélni. Gyertek el ti is az egyik piknikünkre és tapasztaljátok meg mitől is olyan varázslatos a Tóthék a Síkhegyen!

Találkozzunk a nyárfa alatt!

Szeretettel várunk,

Tóthék