Kérem Várjon!
Hírek
Tokaj Kikelet borvacsora Budapesten
Bori
2025 March 10.

Tavaszünnep elnevezéssel közös borvacsorát tart Berecz Stéphanie (Tokaj Kikelet Pince) és Horváth Gábor (A Séf és a Kertész) Budapesten, a Hotel Nemzetiben március 21-én.

A borvacsora várhatóan a tavalyi évben fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Tokaj Kikelet pince idei csúcseseménye lesz, ahol pezsgőtől az aszúig kerülnek pohárba a borászat válogatott tetelei. 

A tokaji borkülönlegességek mellé a Séf és a Kertésztől Horváth Gábor készíti majd az 5 fogásos vacsorát; amelyhez az alapanyagok javát párja, Török Patrícia kertész termelte meg. 

Jelentkezés: contact@tokajkikelet.hu

Stéphanie 2014-ben érdemelte ki az idehaza borásznak adható legmagasabb kitüntetést: Borászok Borásza díjazott lett; míg Gábor 2016-ban, az egykori mádi Gusteau Éteremmel kapta meg a Gault & Millau Év Éttermének járó díjat. Ekképpen bizton mondható, hogy az exkluzív borvacsora abszolút prémium ízélményeket takar majd; a díszletet pedig az a tekintélyes múlttal rendelkező Hotel Nemzeti adja, ahol annak idején a magyar színésztársadalom színe-java is megfordult. 

Jelentkezés: contact@tokajkikelet.hu

Jelentkezés: contact@tokajkikelet.hu

Menüsor 

Üdvözlőbor: Kikelet Hárslevelű

Vendégváró

Kacsamáj terrine, malacfül, gyömbéres zöld paradicsom

Kikelet Késői Szüret 2021

Előételek

Pácolt lazac, kecskesajt, capri, uborka

Tökmagos derelye, angol zeller, kakaóbab, vajmártás

Kikelet Pezsgő Extra Brut 2020

Főétel

Báránylapocka, lágy sárga curry, mangó, ragacsos rizs, kerti zöldek

Kikelet Tokaji Édes Szamorodni 2019

Desszert

Citromkrémes 'pite', pink grépfrút, mandula

Pezsgő Brut 2020

Petit Four

Kéksajt, körte, cikória

Kikelet Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2019

Jelentkezés: contact@tokajkikelet.hu