Tavaszünnep elnevezéssel közös borvacsorát tart Berecz Stéphanie (Tokaj Kikelet Pince) és Horváth Gábor (A Séf és a Kertész) Budapesten, a Hotel Nemzetiben március 21-én.
A borvacsora várhatóan a tavalyi évben fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Tokaj Kikelet pince idei csúcseseménye lesz, ahol pezsgőtől az aszúig kerülnek pohárba a borászat válogatott tetelei.
A tokaji borkülönlegességek mellé a Séf és a Kertésztől Horváth Gábor készíti majd az 5 fogásos vacsorát; amelyhez az alapanyagok javát párja, Török Patrícia kertész termelte meg.
Jelentkezés: contact@tokajkikelet.hu
Stéphanie 2014-ben érdemelte ki az idehaza borásznak adható legmagasabb kitüntetést: Borászok Borásza díjazott lett; míg Gábor 2016-ban, az egykori mádi Gusteau Éteremmel kapta meg a Gault & Millau Év Éttermének járó díjat. Ekképpen bizton mondható, hogy az exkluzív borvacsora abszolút prémium ízélményeket takar majd; a díszletet pedig az a tekintélyes múlttal rendelkező Hotel Nemzeti adja, ahol annak idején a magyar színésztársadalom színe-java is megfordult.
Jelentkezés: contact@tokajkikelet.hu
Jelentkezés: contact@tokajkikelet.hu
Menüsor
Üdvözlőbor: Kikelet Hárslevelű
Vendégváró
Kacsamáj terrine, malacfül, gyömbéres zöld paradicsom
Kikelet Késői Szüret 2021
Előételek
Pácolt lazac, kecskesajt, capri, uborka
Tökmagos derelye, angol zeller, kakaóbab, vajmártás
Kikelet Pezsgő Extra Brut 2020
Főétel
Báránylapocka, lágy sárga curry, mangó, ragacsos rizs, kerti zöldek
Kikelet Tokaji Édes Szamorodni 2019
Desszert
Citromkrémes 'pite', pink grépfrút, mandula
Pezsgő Brut 2020
Petit Four
Kéksajt, körte, cikória
Kikelet Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2019
Jelentkezés: contact@tokajkikelet.hu