Kérem Várjon!
Cikkek
Tudósítások a borfesztiválról 1.

Két napot töltöttünk a Várban. Sok idő? Kevés idő? Szigorú beosztással, csak időnkénti megbicsaklással, gyakori köpködéssel, de persze a végén baráti koccintásokkal, hazai vörösökkel tettük fel a koronát. Az első napon szinte csak Tokaj került a pohárba, a második nap első felében inkább Somló. Azaz legfőképpen fehérek. De természetesen máshova is elnéztünk, más borokat is megkóstoltunk. Két későbbi posztban a tematikus kóstolások kerülnek előtérbe, most az összes többi kiemelkedő bor. A Borfesztivál véget ért ugyan, de lesznek még az ősz folyamán boros rendezvények, meg hát új borokkal töltődnek fel remélhetőleg a borszaküzletek is.

zoranka
2009. szeptember 14. 12ó
Cikkek
Gasztroturisták és borkalandorok heti kalauza

Ezen a héten kettőt ajánlunk, egy négynaposat a ráérősebbeknek és egy szombatit a szűk hétvégére. Ami biztos és kihagyhatatlan: a Szekszárdi Szüreti Napok. Oda el kell menni, mert az a régió legjobb borfesztiválra, nyugodtan vitatkozzanak, akik nem így gondolják, de szervezésben, programokban, borokban és borkultúrában itt a választék kiemelkedő. Szívesen járunk mi máshova is, jól is érezzük magunkat, de valahogy eddig mindig itt volt az ötös. Megnézzük, idén is így lesz-e! No és a ráadás: szombaton éjszakára is van egy kihagyhatatlan ajánlatunk: Open Stage koncert a Maul Kisvendéglőben!

bori
2009. szeptember 13. 22:15
Cikkek
Andor eszik: Király Pizzéria & Snack Bár, Pécs

Szívünket képzeletbeli fanfárok dobogtatják meg, hiszen ismét itt, ahol minden(nek) szép(nek) és jó(nak kellene lennie), pamparam, Pécsett a Király utcán. Az utóbbi év során a válság purgált már ki vendéglátóegységet innen, meg nyíltak új helyek is, de mi egy régi motorost választunk. Nagy brainstormingot nem sejtünk a Király Pizzéria & Snack Bar keresztelője mögött, az utca és a kettős jelentés indokol. Az ambvivalenciában azért nem kell fuldokolnunk, de továbbra is sajnáljuk a tejszínt a carbonárára. Vagy éppen magát a carbonárát.

W. Hollósi Dániel
2009. szeptember 11. 8ó
Cikkek
Séfportré: Alessandro Arena

A szekszárdi Bella Napoli étterem tulajdonosát és szakácsát mindenki ismeri a tolnai megyeszékhelyen. Országos hírneve pedig most már nem csak azok körében nő, akik egyszer is a vendégei voltak. A Csiszár Jenővel közösen vezetett Olasz meló című műsorban augusztus óta a képernyőn is találkozhatnak vele a tévénézők. Interjúnk a Pécsi Borozó 2009. tavaszi számában jelent meg printben, és valamilyen rejtély folyamán eddig nem tettük fel a webre. Most pótoljuk.

2009. szeptember 9. 8ó
Cikkek
Szlovén borkaland: Movia borbár

A tengerpartról hazatérve az ember unja a nyüzsgést, a turistára szabott árakat, a kényeztető falatokat és kortyokat. Egy nyugodt, békés, hűvös kisvárost keres, komolyabb kalandok nélkül. Ezen a ponton Ljubljana, a szlovén főváros kicseszik vele, és új izgalmakat kínál. Szlovén borászat, a Movia a Pécsi Borozó hasábjain.

RMP
2009. szeptember 8. 08:15
Cikkek
Gasztroturisták és borkalandorok heti kalauza

A heti kínálatban van természetesen esemény a régióból is, legalább három, viszont a fő attrakcióért a székesfővárosba kell zarándokolni. A Borfesztivál, mi más. Mi a hét közepén ott melegítünk, majd Paksra megyünk sillert kóstolni, szarvasgombát szedünk Hőgyészen és még Mágocson is szüretelünk!

bori
2009. szeptember 7. 8ó
Cikkek
Születésnap és szakmai nap

A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet és a Pécsi Akadémiai Bizottság Agrártudományi Szakbizottság Kertészeti Munkabizottsága szőlőtermesztési szakmai napot tartott szerdán a pécsi PAB Székházban. A szakmai napon köszöntötték közelgő 80. születésnapja alkalmából dr. Diófási Lajost, a kutatóintézet nyugalmazott igazgatóját.

bori
2009. szeptember 6. 8ó
Cikkek
Új pinceberuházás Szekszárdon

Palackozó, érlelő és bortároló épül Faluhelyen, egy félig elhordott domboldalban. Nemrég még csak a hegy helyét láttuk, a napokban meg már több tízezer használt tégla (ha elkészül, majd félmillió lesz beépítve) segítségével épültek fel boltívek és falak. A Bodri Pincészet nem áll meg, a néhány éve megkezdett fejlődési ív töretlen, most éppen a jelenlegi 400 négyzetméteres területet igyekeznek 2100 négyzetméterre bővíteni. A 730 milliós beruházás felére az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap ötven százalékos támogatását nyerték el.

zoranka
2009. szeptember 5. 14:12:11
Cikkek
Andor eszik: Eger

Ami a töröknek nem, Andornak és nekem sikerült: elsőre bevettük Egert. Utóbb aztán kétszeresen törölnek minket képen a „vad oroszlánként” küzdő egri (vendéget látni kívánó) asszonyok s férfiak. Mit tehetünk, szépen visszavonulunk, és az arany M ívei alatt keresünk menedéket.

W. Hollósi Dániel
2009. szeptember 3. 8ó
Cikkek
De legalábbis az új ruháját...

A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet ebben az évben is meghirdette címkepályázatát a Pécsi Tudományegyetemen, ám ezúttal nem csak a Művészeti Kar hallgatóitól várnak terveket, hanem az egyetem összes hallgatójától, a zweigelt-portugieser újbor, a Bogyólé arculatának megtervezésére. A pályázat beadási határideje szeptember 28.

bori
2009. szeptember 2. 14:10:49
Összesen 2639 db találat. 243/264 oldal.