Németh János boraira vonatkozó akciót hirdet a Radó Vinotéka. Március 18-tól április 2-ig 5, 10, 12, 15 és 20 százalékkal kedvezőbben lehet megvenni az NJP-borokat.
Az olaszrizlinghez való vonzódásomat nehezen tagadhatnám, ez a kedvenc fajtám. Mindegy, hogy melyik borvidékről vagy melyik országból, egy igazán jó olaszrizling mindig meg tudja dobogtatni a szívemet. Március 15-én, ünnepi hangulatban, forradalmi hevülettel két olaszt is sikerült megkóstolni. Nem külön-külön, hanem poharanként cserélgetve kóstoltuk a borokat, folyamatosan nyomon követve, hogy nyílnak meg a levegő hatására. A másnapot csak az egyik palack élte meg, ebéd utánra és délutáni szieszta elé nem is kívánhat jobbat az ember.
Aki még nem döntött a hétvégével kapcsolatban, viszont érdekli a jazz, netán még a gasztronómia is, vagy úgy döntött, hogy most pénteken Pécsre szeretne látogatni, akkor van egy remek lastminute ajánlatunk.
Vylyan-borokkal és a hozzájuk készített Kakas-csokoládékkal folytatódik a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter Bor és csoki programsorozata március 23-án szerdán. Az est különlegessége a Vylyan 2006-os Dobogó, melynek piacra lépése előtti premierje is ez alkalommal lesz.
A Pezsgőház Étteremben lesz a pécsi premierje a Gyilkosság a vacsorán című interaktív vacsoraestnek március 31-én. Különleges hangulat, rejtélyek és játék egy vacsora mellé, 18.30-tól. Bővebb információ az estről itt található.
Az átlag villányi borvidéki borversenyekhez képest meglepő eredmények születtek a nagyharsányi hegyközség hagyományos, Húshagyó Keddi Borversenyén. Kevesebb nagy borászat nevezett, és végzett az élbolyban, a kisebb termelők viszont szép eredményeket értek el.
Megjelent az új, tavaszi Pécsi Borozó, és ezzel magazinunk a negyedik évfolyamába lépett. Az előző 12 számhoz képest olvasóink több változást is tapasztalhatnak: megnöveltük a Pécsi Borozó méretét, átszabtuk a dizájnt, rendbe tettük a rovatokat, sőt újakat is indítottunk, hogy még több témán, információn és képen keresztül tájékozódhassanak a Pannon Borrégió borászatairól.
Március 10-ig (csütörtök) lehet jelentkezni a szekszárdi Borkultúra Egyetem soron következő, március 16-ai kurzusára. Téma az Egri borvidék, a borokat Hauser Zoltán (Magister Borászat), az egri Eszterházy Károly Főiskola rektora, és Gál Lajos főiskolai docens (Gál Lajos Pincészete), volt SZBKI igazgató mutatja be a hallgatóknak a PTE IGYFK Aulában 18 órai kezdettel.
Az idei Torkos Csütörtök akcióban több régiós étterem is részt vesz, valahol külön menülappal, valahol általános kedvezményekkel várják a vendégeiket.
Fél áron kínál másfél tucat bort a Radó Vinotéka. Tűzkő Birtok, Árvay, Sauska, Béres, Bodri, Vida, Juhász, Jekl és a többiek, kivétel nélkül féláron. A rendeléseket holnapig, szerda délután 14 óráig lehet leadni.