Kérem Várjon!
Hírek
Egy hónap múlva Adventi Borszalon!
bori
2022 November 06.
A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, valamint társszervezőként a Pannon Borbolt idén negyedik alkalommal szervezi meg az Adventi Borszalont a baranyai megyeszékhelyen. A helyszín idén változik: a vadonatúj Pécsi Vásárcsarnokba várják bronzvasárnap délután a borok és gasztronómia iránt érdeklődőket. Mutatjuk az első ötven kiállítót!

Ha röviden és tömören szeretnénk összefoglalni, mi várja december 4-én a vendégeket, akkor ez 150 kiállító, 500 bor, 50 helyi termék - egy helyen egyetlen belépőjeggyel.

- A célunk nem kevesebb, mint a legrangosabb és legizgalmasabb vidéki borszalont megszervezni, ami egyszerre színvonalas társasági esemény és komoly szakmai találkozó is - mondta el Győrffy Zoltán, a pecsiborozo.hu főszerkesztője. - Az érdeklődés a pincészetek részéről is nagy, a programon hazai és külföldi pincészetek mutatkozhatnak be a pécsi borbarátoknak, mellettük helyi termékes és kézműves kiállítók is helyet kap a csarnokban, akik szintén kóstoltatnak és értékesítik is termékeiket.

A szervezők a rendezvény előtti hetekben minden héten egy kiállítói csomagot osztanak meg a nyilvánossággal, az első csoportban 50 kiállító borászat nevét tudhattuk meg: Barcza, Bock, Bodri, Bősz Adrián, Bujdosó, Bussay, Büttner, Csányi, Dobosi, Dóka Éva, Ebner, Esterházy (Ausztria), Etyeki Kúria, Frittmann, Garai, Gróf Degenfeld, Günzer Tamás, Harsányi, Herold, Hetényi, Holdvölgy, Koch, Kristinus, Lelovits, Lisicza, Maul Zsolt, Mikóczi, Mokos, Montelvini (Olaszország), Németh János, Pálinkás, Paulus, Pécsi Egyetemi Borbirtok, Pinkert (Horvátország), Planina, Prantner, Puklavec (Szlovénia), Sabaté (Spanyolország), Schieber, Schunk, Steigler, Streit-Zagonyi, Sümegi Ákos, Szeleshát, Tüske, Tűzkő Birtok, VáliBor, Vesztergombi, Vylyan, Wassmann.

A rendezvényen adják át a Pécsi Borozó Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat. Ezeket a pecsiborozo.hu olvasóinak szavazatai alapján választják meg, ahol az olvasók a kedvenceikre voksolhattak az ősz folyamán, méghozzá két kategóriában: a Pannon Borrégióból és Magyarország többi részéből szavazhattak kedvenc pincészetre, étteremre és szálláshelyre.

Idén ezer belépőjegyet bocsátottak forgalomba szeptember 15-én, ezek fele október végéig elkelt. A belépőjegyek elővételben a Pannon Borbolt Raktáráruházában, valamint az Eleven borbár és vinotékában, valamint a pannonborbolt.hu webáruházban kaphatók, 8900 forintos elővételi áron december 3-ig. A jegyek helyszíni ára 9900 forint lesz.

A belépőjegy tartalmazza a részvételt a programokon 14.00-20.00 óra között, korlátlan kóstolási lehetőséget a kínált borokból, kóstolót az árusított helyi termékekből, a ruhatár használatát. A belépőjegyek 20 százalék vásárlási kedvezményt biztosítanak a helyszíni pop up vinotékában.