Kérem Várjon!
Hírek
Arany Parafa Pécsdevecseren
bori
2022 November 01.

„Golden Cork 2022", azaz ARANY PARAFA kitüntetést nyert a villányi borvidék egyetlen biodinamikus termelője, a WASSMANN Pincészet. A német szervezet házhoz hozta a díjat, a díjátadóra a pécsdevecseri pincében került sor.

A WEINLOGE® egy alapvetően borkedvelőkből született, független nemzetközi szövetség, ami az ökológiai szőlőtermesztés támogatását tűzte ki célul.

A következetes természetes szőlőtermesztésért járó "Golden Cork 2022" díjat 2022-ben a WASSMANN Pincészetnek - Ralf Waßmannak és Susann Hanauernek – ítélték, a fenntarthatóság iránti kifejezett elkötelezettségükért.

Örülünk, hogy fenntarthatósági díjat kaptunk, hiszen a fenntarthatóság az organikus és biodinamikus gazdálkodásban is fő szempont. A díj elnyeréséhez azonban a boroknak meg kellett győzniük a Borlovagrend elnökségét is, és külön öröm számunkra, hogy ez is sikerült. Ezt a díjat 22 éve ítélik oda. Mi vagyunk az első magyar pincészet, amely megkapta. A borkóstoló az elnökséggel nagyon szép volt, nagyon profik, és nagyon jó szakmai beszélgetéseket folytattunk a szőlészetről és a fenntarthatóságról. Annak is örülünk, hogy a magyar és főképp a villányi borok hírét is visszük ezzel a nemzetközi kitüntetéssel- mondta Susann Hanauer a díjátadó után.

A Weinloge® a világ minden tájáról érkező borkedvelők független szervezete, amelynek székhelye Freisingben van. Évente egyszer, Malte Anselm Beyer elnök képviseletében olyan borászatot díjaznak, amely kiemelkedő példája a Weinloge filozófiájának: a legfőbb elv az emberekkel, a természettel és a környezettel való tiszteletteljes bánásmód. A Weinloge® titkos felderítői folyamatosan számos borászatot látogatnak meg Európa-szerte. Az Arany Parafa odaítéléséről az elnökség az emberek benyomásainak, az üzletmenetnek és a borok bírálata, és mindezek gondos mérlegelése után dönt.

A WASSMANN pincészet 2011 óta rendelkezik a Demeter- tanúsítással, ma a villányi borvidék egyetlen biodinamikus termelőjeként  Erről bővebben itt. A biodinamikus műveléssel alapvető céljuk, hogy újra termőképes legyen a talaj. Ez a motiváció hajtja őket a szőlőművelés és borkészítés dolgos mindennapjaiban. A kitartó munkának eredménye is van, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem talajtani mérnöke birtokukon végzett kutatásai például a talajuk élettel teliségét igazolják. A kitüntetés pedig jó visszajelzés, megerősítés, hogy jó úton haladnak.

Legolvasottabb
banner
Legfrissebb
banner