A régiós együttműködés jó példáját mutatta az a nemrégiben Villányt megjáró szekszárdi borászcsapat, akiket Takler Ferenc hívott össze egy kirándulásra a szomszédos borvidékre. A borászok, húszan egy kisbuszban, a szokásosnál talán kicsit nyugodalmasabb január végi napon Gere Tamás és Zsolt pincészetét, a Sauska borászatot és Gere Attila pincészetét látogatták meg.
A borászokat a Gere-család nagyharsányi pincéjében találtuk meg, vagyis az egyikben, hiszen nem messze egymástól van a nemrégiben felújított, kibővített feldolgozó, és a szép, régi présház alatti érlelőpince is. Gere Tamás mutatta meg, mi is bújik meg a hordókban, míg Gere Zsolt a hébérrel járt körbe. A nagyharsányi pincetúrát a villányi bejárás követte, de a végén csak megpihenhettek a szekszárdi vendégek, palackos borok kóstolgatása mellett, többek között villányi kadarkát is kaptak, no meg egy cabernet franc - még forgalomban nem található - szuperválogatást. A jó borokhoz jó ebéd, hatalmas tepsin érkezett malac, szárnyas, minden frissen a kemencéből.
A folytatás a Sauska borászatban volt, ahol Latorczai Laci kalauzolta a vendégborászokat. Az első bor egy rozé volt, erre határozottan emlékszem, a többire csak azért nem, mert eddig követtük nyomon az eseményeket. A Sauska-borokat követően Gere Attila pincészetében is kóstolhatott a Taklerék által vezetett társaság, ismerve őket s vendéglátóikat, már sűrű sötét éjszaka volt, mire hazatértek. A látótér tágítása, a más ízélmények beszerzése, az egymás borainak megkóstolása jó kezdeményezés, nem is az első ilyen, de bizonyosan lesz folytatása is, oda és vissza.