Elég korrekt, fajtajelleges illat, kis pörköltcukrossággal, kortyban talán vékonyabbnak, kevesebbnek tűnik. Buborékok dúsítják, a korty közepe egész krémes, gyümölcsös, kis lágyságot kapunk, határozott piros gyümölcsösséget. A vége sajnos kesernyébe fordul, némi algopirin-nyalogatásra emlékeztet. 83 pont ***
Az illat elég intenzíven gyümölcsös, kortyban viszonylag magas savak lendítik, jön a piros gyümölcs, jön némi fűszeresség, és persze kis rágógumisság is, de pont belefér. Közepes test, jó lendület, szép arányok és jó harmónia. 85 pont, ****
Már az illata is elcsábít, szép, gyümölcsös, enyhe tuttifruttival. Kortyban elég sok, elég vastag. Szélessége van a kortynak. Nagyon tartalmas, jó benne a szénsav, jó a fűszeresség, és nagyon jó a sok édes, piros gyümölcs. Elég sav, de karcmentes. Eltalált rozé. 87 pont, ****
Illatban visszafogott, picit hűvös, kortyban szebb, nyíltabb, több. Elég tartalmas kadarka, déliesebb hangulatú, kicsit húsos. Hogy mennyire kadarka, vitatható, szerintem benne van, de aki nem találja benne, annak is egy korrekt vörös. 82 pont, ***
Szép, élénk, csillogó szín. Szilvás-meggyes illatokat kapunk, enyhe hordófűszeres, fűszerpaprikás jegyeket. Aztán kicsit porózus tanninérzet, de elég intenzíven jön, ráadásul elég szárító érzet a végén. érhetne még, simulhatna még. 82 pont, ***
Sötét szín. Az illata elég intenzív, érett gyümölcsöket érzünk, van benne szilva, szeder, áfonya, no meg elég erőteljes hordófűszeresség. Van tannin, nem kevés, de valahogy kerekebb, van benne ellensúlyként gyümölcs, érett is és feldolgozott is. Az alkohol azért a végén tüzes. Van szárító érzés, de összességében egy vastag, kerek, bársonyosba hajló anyag. 87 pont, ****
Egyszerre vannak az illatában zöldes és túl fás jegyek. Mostani állapotában még aránytalan és nem érezzük benne az anyagot, a testet a hordóhoz. Egyszerre érezzük, hogy lehet még jobb is, ha pihentetjük, de van bennünk félsz is. 81 pont, ***
Az illat elsőre kissé visszafogott, aztán kicsit virágos, kicsit hordós. Puncsos, krémes korty, a tannin itt is porózus. Kivehető, hogy egy érettebb alapanyaggal van dolgunk, de a szőlő az aromatikájából itt is vesztett, kicsit túlsült. Vastag, masszív, de egyelőre még hiába keressük benne az elődök eleganciáját. 86 pont, ****
Nem egy illatbomba, kevés hordó, kevés paprika, kevés erdei gyümölcs. Aztán csokis, krémes korty, némi bonbonmeggy kíséretében. A tannin nem elég érett, nem elég csiszolt. Összességében van benne remény és van benne tehetség, csak ne feltétlenül most akarjuk bontani, pár hónap múlva már mosolygóabb lesz minden korty belőle. 84 pont, ***+
E bizony egy érettebb és vastagabb anyag, kortyban is testesebb, súlyosabb, egyszerre puncsos, krémes, áfonyás, erdei bogyós, no meg a vaníliát se hagyjuk ki. Ebben is van húzás, szárítás, de ütős energia is. Még nem állt össze, szinte bébikaberné, van kifutása. 87 pont, ****