A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa az új tanév első ülésén, csütörtökön délután kihirdette a PTE bora nyerteseit, Miseta Attila rektor pedig elhelyezte a Szenátusi Tanácsteremben a 652. liliomot. Először fordult elő a PTE Bora húszéves történetében, hogy mind a fehér, mind pedig a vörös kategóriában a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete nyerjen.
Most hétvégén rendezik meg Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud portái és lakói, immár tizedjére a számtalan fellépőt és izgalmas családi programot magába foglaló rendezvényt.
Szeptember végén számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges kóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon nyolcadik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és tehetséges, alkotókedvű baristák avatják be a közönséget a kávé ízgazdag világába szeptember 28-án, szombaton. Minden eddiginél több kiállítóval, rengeteg újdonsággal és izgalmas programokkal készülnek a szervezők, szerepet kap a fenntarthatóság, a környezettudatosság és egy kis zaccművészet is a kávé mellett.
Az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész prémium borcsaládja szeptember 3-án, kedden mutatkozott be a Gundel étterem Erzsébet termében három csodálatos borral. A különleges borokhoz különleges címkék is készültek, amelyeket maga a művész, Bukta Imre, Munkácsy-díjas festőművész mutatott be.
A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete Szüreti bemutatót rendez 2019. szeptember 4-én (szerdán) az intézet kísérleti telepein szőlőtermelőknek és borászoknak. A hagyományos szüreti bemutatón hasznos és gyakorlatias előadások, bemutatók, valamint természetesen szőlő- és borkóstolás is várja az érdeklődőket.
Idén először hagyományteremtő szándékkal indít el egy új programot a Duna Borrégió Borút Egyesület. Az első Tóparti Pikniknek a kecskeméti Domb Beach ad otthont, a szabadtéri borkóstolón az egyesület közel 20 borászata több mint 50 könnyed nyári tételével ismerkedhetnek meg a vendégek. A mini-borfesztivál kísérőprogramjaként a Hirös Gasztroszínház Wine Tourist darabja lesz látható, este pedig Horváth Áron DJ garantálja a jó hangulatot.
Királyrák görögdinnye lepel alatt thai bazsalikommal, levendulás kacsamell édesköménykrémmel, pisztáciás piskóta málnával és sör fagyival, kísérő italként pedig citromfüves, ecetes üdítő vagy uborkás, görögdinnyés Aperol-koktél. Többek között ilyen különlegességek is kerültek a Société Bistro & Bar új, nyári ét- és itallapjára.
Az egyik legismertebb hazai pálinkafőzde, az Agárdi tulajdonosai már 2017-ben keresték a fejlődési lehetőségeket, hogy pálinkáik mellett egy szélesebb párlatválasztékkal is megjelenjenek a hazai és külföldi italpiacon. Tavaly ősszel debütált a főzde három új terméke: az Agárdi Hungarian Dry Gin, az Agárdi Single Malt Whisky, valamint a tokaji hordóban érlelt Agárdi Rum. Párlataik – s elsősorban a gin - értékesítése növekszik mind a horeca, mind pedig a kiskereskedelmi szegmensben, s a termékfejlesztésben további lépések következtek.
A legjobbak közt is a legjobb: először lehetett megkóstolni a kizárólag előjegyzés útján kapható, International Wine Challenge Trófea-díjjal kitüntetett 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűt a Tornai Pincészettől.