Kérem Várjon!
Cikkek
Riesling, cuvée, syrah
Három borról röviden
zoranka
2017 January 24.

A múlt hét elég húzós volt, minden estére jutott valami, kóstolás, borsuli, borbemutató, pár hónapja nem is volt ennyire sűrű egyetlen hét, a napi meló és a családi dolgok mellett nem volt egyszerű, de ezen a következőn kipihenni, no meg megírni szándékozom. Már amit érdemes. Az első két napból a már korábban megismerteken és megénekelteken túl három bor érdemelte ki a bemutatást.

Seckinger Riesling vom Löss 2015 (Pfalz, Németország)

A nyolchektáros pfalzi pincészetet két testvér működteti, alaprizlingjükhöz löszös területről szüreteltek. Könnyed, de elég intenzív illatok, őszibarack, fehér bors, egres, nagyon halványan, finoman petrolosság is. Szaftos gyümölcsösség, friss citrusok és érett mangó, jó savak, lendületes korty.  A rajnai rizlingek színes világába innen indul az iskolabusz. 87/100 pont.

Matošević Grimalda bijelo 2013 (Isztria, Horvátország)

Az isztriai ikonborászat fehér csúcsházasítása elsősorban chardonnay, némi malvazija istarska és pár csepp sauvignon blanc. Mély, intenzív, elég minerális illat, hordófűszerekkel és érett barackkal. Telt, fűszeres korty, korrekt savakkal. Érdemes rá időt szánni és megfigyelni, ahogy kinyílik. Egyre több és szebb illatok, zamatok jönnek.  88/100 pont.

Montes Alpha Syrah 2013 (Valle de Colchagua, Chile)

Egy buja vörös. Bors, csoki, kávé induláskor. Karamell, gyümölcs, kakaó. Szájban telt, krémes, puha és sűrű. Édes-fűszeres hordó, érett gyümölcs, korrekt savak. Némi cabernet sauvignon és három százalék viognier került a syrah mellé és bizony jót tett neki. Friss és érett, édes és fűszeres, mély és mégis van benne lüktetés. 90/100 pont.