Jótékonysági receptkönyv elkészítésére fogott össze 115 gasztroblogger. A Kifőztük karácsonyi számát december 20-ig lehet letölteni a kezdeményezés honlapjáról.
A Kifőztük című, egyébként ingyenes, internetes receptújságot idén tavasszal alapította tucatnyi gasztroblogger. A magazin karácsonyi, jótékonysági számának elkészítéséhez aztán még többen csatlakoztak, így végül 115 gasztroblogger vett részt a szerkesztésben. A Kifőztükben, melyet itt lehet letölteni az adomány ellenében december 20-ig, karácsonyi ételek, italok, karácsonyi gasztro- és kézműves ajándékötletek kaptak helyet.
Az adományokat a szervezők a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével juttatják el a rászoruló gyerekek és családjuk számára. Minimum érték nincsen, a befolyó összeg teljes egészét élelmiszerek vásárlására fordítják. A Magyar Élelmiszerbank beszámol az adományok célba juttatásáról, képeket is láthatunk majd azokról, akiknek Ön is segített szebbé tenni az ünnepeket.
Céges adomány esetén az adomány összegéről az ÉlelmiszerBank adóigazolást tud kiállítani, ami az adományozó adóalapját 150 százalékkal csökkentő tényező.
Ezen felül az adományozót az adomány összegétől függően bronz, ezüst vagy aranyfokozatú támogatóként ismerik el és honlapjukon, egyéb kiadványaikban, rendezvényeiken megjelenítik azt.
Bronz fokozatú támogató 1 millió forintig, ezüst fokozatú támogató pénzadomány esetén 3 millió forintig, majd e fölött aranyfokozatú státuszt kap a cég.