Tokaji kézműves borászat, a Bott Pince tart borkóstolót Pécsett a Pannon Borturisztikai Centrumban november 26-án (pénteken). A bodrogkisfaludi pincészet nyolc (na meg egy meglepetés) borát kóstolhatják meg az érdeklődők. Előzetes bejelentkezés szükséges.
„Nagy dolog, ha egy birtok arcot ad egy dűlőnek, és beemeli azt a bortudat hálás közegébe. Bodó Juditnak és Józsefnek ez sikerült.” 
Alkonyi László
 A Balassa és a Gizella Pince után újabb kézműves tokaji borászat vendégeskedik Pécsett a Pécsi Borozó szervezésében. A Bodó Judit és Bodó József által alapított Bott Pince története példaértékű: alig öt évvel az első szüretjük után már ismert névnek számítanak nemhogy borvidéki, de országos szinten is. Munkájuknak és elkötelezettségüknek köszönhetően olyan borok kerülnek ki hordóikból, melyek nemcsak a tokaji különlegességet és termőhelyi adottságot hordozzák magukban, de a szőlő és borkészítés szeretetét is.
A Balassa és a Gizella Pince után újabb kézműves tokaji borászat vendégeskedik Pécsett a Pécsi Borozó szervezésében. A Bodó Judit és Bodó József által alapított Bott Pince története példaértékű: alig öt évvel az első szüretjük után már ismert névnek számítanak nemhogy borvidéki, de országos szinten is. Munkájuknak és elkötelezettségüknek köszönhetően olyan borok kerülnek ki hordóikból, melyek nemcsak a tokaji különlegességet és termőhelyi adottságot hordozzák magukban, de a szőlő és borkészítés szeretetét is.
 „Such wonderful flavors in the wine”
„Such wonderful flavors in the wine”
Evan Rail, The New York Times
Bodó Judit a 2000-es évek óta foglalkozik borkészítéssel, szakmai tapasztalatát először Dél-Tirolban erősítette, majd a Füleky Pincénél szilárdította meg. Igazi családi borászatként működnek, a munka nagy része közte, és férje, József között oszlik meg.
„A Bott Pincének tán még soha nem volt olyan pompás évjárata szárazban-félszárazban, mint a 2009-es.” 
Albert Gazda
Hogy-hogy nem, miközben Bodóék jártak már mindenfele szerte az országban, Pécs (és úgy általában a Pannon Borrégió) valahogy mindig kimaradt eddig. Ezen változtatunk most egy kimerítő, 8+1 boros kóstolóval (Bott-bor 2008, Csontos 2007 -100 éves, Csontos 2008, Csontos 2009, Teleki 2009, Határi 2009, Bott-rytis, Aszú). 
„Bott Tokaji Furmint Csontos 2008: Showing one of the most powerful terroir imprints, a very austere wine for the long term.”
Wojciech Bońkowski, Polish Wine Guide
 Kis esti betekintő egy tokaji kézműves borászat hordóiba, ahol nemcsak alaposan megismerkedhetünk a tokaji borokkal, de első kézből kóstolhatjuk meg, mit is jelent a dűlőszelekció. Hátha lesz pár ember, aki szívesen beszélget velünk dűlőkről, talajról, évjáratról, fajtákról, borokról, az életről. Vagyis szeretné magát erre az estére jól érezni.
Kis esti betekintő egy tokaji kézműves borászat hordóiba, ahol nemcsak alaposan megismerkedhetünk a tokaji borokkal, de első kézből kóstolhatjuk meg, mit is jelent a dűlőszelekció. Hátha lesz pár ember, aki szívesen beszélget velünk dűlőkről, talajról, évjáratról, fajtákról, borokról, az életről. Vagyis szeretné magát erre az estére jól érezni.
Az érdeklődők között egy palack Bott-bor is kisorsolásra kerül.
Hogy hol lesz: a Pannon Borturisztikai Centrumban (Vince u. 9/2., Vince Utcai Kreatív Inkubátorház)
Hogy mikor: november 26-án, 18 órai kezdettel
Jelentkezni lehet: Mester Zoltánnál telefonon 30/920-5083, vagy a ddbklaszter(kukac)gmail.com e-mailen
A kóstolósor ára: 3500 Ft (mely tartalmazza a kóstolót, vizet és falatkákat)