Kérem Várjon!
Hírek
Az Év Bortermelője 2020: Borbély Tamás
bori
2020 December 04.
Ma délben lehullt a lepel - az év bortermelőjének Borbély Tamást választotta meg a Magyar Bor Akadémia. Az Akadémia november 24-én hirdette ki „Az Év Bortermelője Magyarországon” díj öt legtöbb szavazatot kapó termelőjét, akiknek esélyük volt megszerezni az idén 30. alkalommal átadásra kerülő elismerést. A jelölési szakaszban több mint 300 szakember véleményének összesítésével választották ki a TOP 5-öt.

Az év végéhez közeledve a borász szakma és a szélesebb közvélemény egyaránt nagy izgalommal várja, hogy kiderüljön, ki nyeri el Magyarország legrangosabb borászati elismerését. „Az Év Bortermelője Magyarországon” cím a magyar borászok által elnyerhető legjelentősebb hazai szakmai kitüntetés, melyet 1991-ben alapítottak azzal a szándékkal, hogy elismerje egy-egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, munkásságát. A Magyar Bor Akadémia idén már 30. alkalommal ítélte oda a nagy megbecsülésnek örvendő kitüntetést.

December 4-én összesítették a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatait, és pontban déli 12 órakor online sajtótájékoztató keretében jelentették be a szavazás eredményét, 2020 Év Bortermelőjét Magyarországon, aki nem más, mint: Borbély Tamás.

Az idei jelöltek abc sorrendben a következők voltak:

  • Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék)
  • Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
  • Ipacs Szabó István (Villányi borvidék)
  • Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
  • Nyúlné dr. Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék)

Gratulálunk a díjazottnak és a jelölteknek egyaránt!