A siller népszerűsítéséért, a folyóborok és borozók becsületéért, a hazai konyháért dolgoznak Budapesten a Fuchsli 1.sz. Borgyógyászat étteremben. Heimann Zoltánék egy „urbánus-rusztikus” vendéglőt álmodtak a Duna partra (Belgrád rakpart 18.), mely lélekkórház és bor étterem egyben.
A Borgyógyászat magyar ételeket kínál, mellé pedig jó áron adja saját folyóborát négy hűtött tartályából. De kialakítottak egy pincét is, ami kiválóan alkalmas nagyobb társaságok fogadására, vagy akár borklubok, egyesületek találkozójára.
| Fuchsli Borgyógyászat |
(Fotók: Fneisz József)
A középpontban természetesen Heimann Családi Birtok Fuchsli bora áll. A névválasztás a családi hagyományok felvállalása: a sillert a sváb családoknál egyszerűen csak fukszosnak, rókaszínűnek nevezték régen. A szőlő 36-48 órás áztatása során több szín és cserzőanyag oldódik ki a héjból, és így keletkezik a rozénál kicsit nehezebb, fanyarabb kategória. A siller ma már egy remek gasztrobor, és jól párosítható a magyaros, könnyed olaszos vagy akár a távol keleti konyha ételeivel.
Lájkolni lehet a Facebook-on is.