Sokak számára talán helyben is ismeretlenek a pécsi pincészetek. Ezen változtathat például az az borvacsora, amelyen a pécsi Kalamáris vendéglőben február 13-án, pénteken mutatkozik be a Radó Pince. A pécsi borászat az elmúlt éven jelentős sikereket ért el, így például megnyerték a Pécsi Borozó cirfandli tesztjét egy édes borral, míg a száraz 2007-es cirfandli bekerült a Borigo magazin tavalyi TOP 100 bora közé.
A pénteki borvacsorán az alábbiakra számíthatunk:
Köszöntő bor: Pécsi Zöldveltelini 2008
Fogasfilé zöldsalátával, citromos öntettel
hozzá Pécsi Chardonnay 2008
Borjúhúsos derelye, zöld pestós spagetti
hozzá Pécsi Cirfandli 2007
Marha fehérpecsenye vörösboros mártással, sült zöldségekkel, rakott burgonyával és puliszkával
hozzá Szekszárdi Cabernet Franc 2006
Gyümölcshabos piskóta, marcipánnal töltött túrógombóc, mazsolás cirfandli öntettel
hozzá Pécsi Cirfandli 2008 félédes
A kezdés időpontja: 2009. február 13., péntek, 19 óra
Részvételi díj: 4500 forint.
További információ: 72/312-573.