Kérem Várjon!
Hírek
Sikeresek a pécsi egyetemi borok
bori
2022 May 11.
A tavasz borverseny-szezonban egyre sikeresebben szerepelnek a Pécsi Egyetemi Borbirtok borai. Egyetlen héten három kiemelkedő elismerést is begyűjtöttek a Szentmiklóshegyen termelt tételek.

A Pécsi Borvidéki Borversenyt idén Bólyban rendezték meg, amelyen 163 bor mérette meg magát. Itt nagy aranyérmet és a legjobb borvidéki vörösbor címét az Universitas Cuvée 2019 érdemelte ki, emellett aranyérmes minősítést kapott a Summa Merlot 2020, a Zenit 2021 és az édes Cirfandli 2017 is.

Az Universitas nem csak a borvidéki borbírák figyelmét nyerte el, hiszen a 2022-es Pécs Város Bora választáson a vörös kategória nyertese lett és egyben a nagydíjat is elhozta a Pécsi Egyetemi Borbirtoknak. Az Universitas Cuvée 2019 egy kékfrankosból, merlot-ból és cabernet sauvignonból összeállított házasítás, amely szépen mutatja, hogy a Pécsi Borvidék vörösborban is jelentős potenciállal rendelkezik.

És ez még nem minden, hiszen a Magyar Hölgyek Gasztronómiai és Borrendje által minden évben megrendezett Magyar Hölgyek Bora választáson idén a Pécsi Egyetemi Borbirtok 2021-es Zenit bora érdemelte ki a hölgykedvenc titulust.