Kérem Várjon!
Hírek
Sauvignon Selection by CMB
Bori
2024 April 22.

A hétvégén lezajlott az immár 15. alkalommal megrendezésre kerülő sauvignon blanc világverseny. A belga Vinopres által szervezett utazó borversenynek idén az ausztriai Stájerország adott helyt.

Fotók: CMB & Thomas Brandl

A versenyről címszavakban: 3 nap, 1285 benevezett bor 27 országból, 55 fős zsűri, akik húsz különböző országból érkeztek. A Wein Steiermark szakmai szervezet által támogatott versenyre a Landesweingut Silberberg/Leibnitz borászati és gyümölcstermesztési oktatási központban került sor.

"Stájerország három régiójában a sauvignon blanc világszínvonalú borokat ad. Amikor ennyi csúcsborász egyetlen szőlőfajtára összpontosít, a siker elkerülhetetlen. Egy másik nagyon fontos szempont a stájerországi borvidék terroirja, amely tökéletes ennek a szőlőfajtának. A világ legjobb sauvignon blanc-jait akarjuk készíteni, és sok kóstoló szerint már most is azok vagyunk" - magyarázta Stefan Potzinger, a Wein Steiermark elnöke.

Quentin Havaux versenyigazgató osztja lelkesedését: "Néhány bormarketing-igazgatóság rendkívül dinamikus, és látja a versenyben rejlő szinergiákat és a más régiókkal való együttműködés lehetőségét. Nem versenyeznek egymással, hanem inkább kiaknázzák a fogyasztók által jól fogadott, trendi termékekben rejlő lehetőségeket, ezért továbbra is együtt akarnak működni“.

A CMB Sauvignon Selection sokkal több, mint egy verseny a világ minden tájegységén található borvidékek és termelők között. Ennél is fontosabb, hogy lehetőséget biztosít a megbeszélésekre, és találkozási lehetőséget biztosít az iparág összes szakembere számára. A három nap alatt a bírák egyedülálló betekintést nyerhettek az osztrák sauvignon-ba, különös tekintettel Stájerországra. Az útjukat borászatlátogatások, workshopok és kóstolók tarkították.