Kérem Várjon!
Hírek
Kasnyíkék a Wine & Vibe-on
Bori
2024 April 30.
Holnap a Budai Várban a Kasnyík Családi pincészet lesz a vendég a Budai Borszalon Wine&Vibe rendezvényén. Az est házigazdája nem más, mint szerzőnk, Kassai Endre!
Buda legújabb boros gasztro-kalandja, ahol nem csak az ízeket, hanem a mögöttük álló történeteket is megismerhetitek. Gyertek el május 2-án este a Pasha Caféba, és haladjunk tovább közösen Buda legújabb boros gasztro-kalandján! A Vibe & Wine – A Budai Borszalon keretében a rég elfeledett fajtákon át a forradalmi újításokat kutatva járjuk körbe és mutatjuk be a Kárpát-medence pincéit, mesélni fogunk mindenről, ami a borozás kultúrájához tartozik. Ízeken és tanninokon át az első ásónyomtól a nyáresti koccintásokig, sírástól a nevetésig sok mindenről szó esik majd.
A Budai Borszalon mostani kalandján a 3 folyó völgye borvidékről a Kasnyik Családi Pincészetet látjuk vendégül.
"Aprónak mondják családi pincészetüket, miközben az már rég nem mikrovállalkozás. A felvidéki Garam-mente borvidék legmelegebb és napfényben leggazdagabb részén, Kürt községben található.  Kézműves boraik alapvetően a természet közeli szőlőtermesztés, hagyományos autentikus borkészítési eljárások mellett készülnek. A birtok ma kilenc hektáron terül el, melyet ökológiai rendszerben a hagyományok és valós értékek keresése mellett a család hathatós segítségével lépésről lépésre építettek fel." 
Természetesen ezen az estén is élőzenével tesszük még pezsgőbbé a hangulatot, a boros beszélgetéseinket a Sercegő by Flash bakelit DJ fogja kísérni. 
IDŐPONT :
2024. május 2. (csütörtök), 19.00 órai kezdettel
Kapunyitás : 18:30
HELYSZÍN :
Pasha Café (A Budai Várban a Palota út és a Sarló utca lépcsőjének tetején a Karakas Pasa Tornyában a Lovarda épülete mellett.)
BORSOR
- Rosé brut pezsgő 2021
- Olaszrizling 2022
- Chardonnay 2022
- Orange Rizling 2021
- Orange Tramín 2021
- Bohemian Dog siller 2021
- Mária cuvée 2021
Az árban benne foglaltatik a borkóstoló, a kísérő falatkák, no meg a 'vibe'...