Kérem Várjon!
Hírek
Hatalmas siker a magyar borok kampánya Lengyelországban
bori
2021 September 22.

Teltházas borkóstolók és mesterkurzusok keretében zajlott le az első Wina Węgierskie Roadshow Lengyelországban. A Krakkó, Varsó és Wroclaw városokat érintő programsorozat a tavasszal indult Wina Węgierskie kampány része, melynek célja az oltalom alatt álló eredetvédett magyar borok népszerűsítése a lengyel fogyasztók és a szakma számára, ezzel is segítve a magyar borok lengyel exportját. A programsorozattal egy időben jött ki a Ferment magazin magyar borokról szóló kiadványa is, amely több ezer példányban jut el a lengyel borkedvelőköz.

2021. szeptember 13-16. között 5 borrégió 13 borászata vett részt a Wina Węgierskie program keretében tartott lengyel roadshow-n. A három várost (Krakkót, Varsót és Wroclawot) érintő programsorozat keretén belül a lengyel borszakma képviselői és az érdeklődő borkedvelők borkóstolókon és mesterkurzusokon vehettek részt. Mindhárom városban teltház várta a magyar borászokat. A mesterkurzusokat olyan kiemelkedő lengyel borszakértők tartották, mint Wojciech Bońkowski és Tomasz-Prange Barczyński.

A programsorozaton belül magyar borkóstolót rendezett a Varsói Magyar Nagykövetség is a lengyel Szejm Lengyel-Magyar Baráti Tagozat tagjai számára Marek Kuchciński képviselő vezetésével. A meghívott vendégeket dr. Kovács Orsolya nagykövet és Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte. A Varsói Magyar Nagykövetség is elkötelezett támogatója a magyar borok és borkultúra lengyelországi népszerűsítésének.

A Wina Węgierskie Roadshow mellett a kampány részeként a Ferment magazin egy magyar borokról szóló különszámot is kiadott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának támogatásával, ami több ezer borfogyasztóhoz jut el az elkövetkezendő hetekben. Csiba-Herczeg Ágnes a kampány létrehozója és vezetője elmondta: „Ez a rendezvénysorozat és kiadvány egy több éves kampány része. A folyamatos kommunikációt lengyel nyelvű social média oldalak és egy lengyel nyelvű weboldal is támogatja. Terveink között van tavasszal egy lengyel nyelvű magyar borokról szóló könyv kiadása is. Legfőbb célunk, hogy a minőségi magyar borok népszerűek és trendik legyenek Lengyelországban.”

A Wina Węgierskie kampány szakmai partnerei között van a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség, és a lengyel Ferment csoport is.

banner
Legolvasottabb
banner
Legfrissebb
banner
banner
Programajánló
2021. Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
31
banner
banner