Kérem Várjon!
Hírek
Eszék-Baranya megye borhónapja
Bori
2024 May 18.

Az Eszék-Baranya megye idegenforgalmi közösség bemutatja Eszék-Baranya megye borhónapját Valpó, Eszék, Darázs, Baranya, Erdőd és Diakovár idegenforgalmi közösségeinek együttműködésével, 2024. május 11-től július 5-ig.

A borhónap különleges mert tovább tart mint egy naptári hónap – május és június folyamán, július közepéig. Gazdag élményeket nyújt, ahol egy pohár bor mellett élvezhetik a szőlőre vagy kastélyokra tekintő kilátást, vagy éppen gyönyörködhetnek a rurális vagy városi tájakban. A borkínálat Szlavóniában és Baranyában sokszor a „leg“ szót viseli – a legnagyobb bortermelők Horvátországban, a legnagyobb borospince, a legnagyobb szőlőskert, a legnagyobb hordó…, merjük állítani a legjobb horvát fehérborok. Ezért méltán mondhatjuk hogy Kelet-Horvátország egy bormennyország.

Idén, a Borhónap a valpói sajt és bor fesztivállal május 11-én kezdődött, majd Eszéken folytatódott május 17-én a Múzeumi borsétával, és a ma esti (május 18.) Bor és művészeti esttel, végül következik az eszéki Wine / Walk május 25-én.

A május a darázsi Bor és tambura eseménnyel végződik Baranyában, május 31-én. Júniusban folytatjuk a baranyai szőlőhegyen, Kőben (Hercegszöllősön), június 1-én a már népszerű  Baranya Wine & Walk rendezvényt, ahol a Báni-hegy szőlőkertjeit és a szemléletes tájképeit ismerhetik meg egy laza túrán. A következő hétvégén boros-rekreációs stílusban folytatjuk Vörösmarton a Vinatlon rendezvényen, június 8-án., miközben szintén aznap a közeli erdődi szőlőhegyen a Fiš/Aljmaš rendezvényen  bárki felfedezheti, hogy melyik bor illik legjobban a dunai halhoz.

Június második fele és július eleje új felejthetetlen borélményeket nyújt. Szeretettel meghívjuk önöket, hogy fedezzék fel a varázslatos diakovári szőlőhegyet és a nyitott borospincéket Mandićevácon, június 21-én, és Trnaván június 22-én, a Bonavita rendezvény keretében, amely az egyik legrégibb borrendezvény az országban. Ünnepeljék meg a Borhónap végét velünk Eszéken, július 5-én, a második idei Bor és műveszeti est rendezvényen, amely az egyik leglátogatottabb borrendezvény különböző koncertekkel, kiállításokkal és a legjobb szlavóniai borokkal.

További információért látogassanak el az Eszék-baranya megye idegenforgalmi közösség weboldalára.