Kérem Várjon!
Hírek
Borpiknik a Nivegy-völgyben
bori
2023 September 18.
Október első hétvégéjén kerül megrendezésre a Nivegy-völgyi Borpiknik, amelynek ezúttal is a Dobosi Birtokközpont ad otthont. A résztvevő tíz pincészet a környékbeli falvakból érkezik, a házigazda Szentantalfa mellett Tagyonról, Szentjakabfáról, Óbudavárról, Balatoncsicsóról és Zánkáról hozzák el a borászok a pincéjükre legjellemzőbb borokat.

A Balaton környékére nem csak nyáron érdemes ellátogatni. Egész évben gyönyörködhetünk a folyton változó természetben, és a többi évszakban talán még jobban esik felfedezni a térség egyre ismertebb borait. Az október 7-i Nivegy-völgyi Borpiknik egy emberléptékű, mégis izgalmas boros rendezvény, ahol a borkóstolás élményét az elbűvölő táj tovább fokozza. Hogy egy kis területen is születhetnek nagy borok, azt tavaly már bebizonyították a Nivegy-völgyi borászok. Akkor egy mesterkurzus keretében híres külföldi borvidékek boraival versengtek, és nem csak megállták a helyüket, de esetenként még jobbnak is viszonyultak a vakkóstolás során.

Idén is lesz lehetőség szakmai összehasonlításra, ezúttal a Balatoni Borpiramis és a neves osztrák borvidék, Wachau Kódexének párhuzamait és eltéréseit boncolgathatjuk Szik Mátyás örökös sommelier bajnok vezetésével. Aki viszont csak élvezni szeretné a Nivegy-völgyi borokat egy kötetlen kóstolón, azokat egy laza borpikniken várja tíz helyi és egy osztrák borászat, amikhez a harapnivalót két food truck biztosítja. A helyeket érdemes bebiztosítani előzetes jegyvásárlással, de a piknik jellegéből adódóan korlátozottan a helyszínen is lehet majd jegyet venni.

A Nivegy-völgyi Borpiknik programja:

- 12.00 – 14.30: Mesterkurzus Szik Mátyás örökös sommelier bajnokkal Téma: Balaton Borpiramis és a Wachau Kódex párhuzam (a mesterkurzusra külön belépőjegy váltása szükséges)
- 15.00 – 18.00: Borpiknik 10 helyi és 1 osztrák borászattal Az 5000 Ft-os belépőjegy az összes kiállító borászat borainak kóstolására feljogosít, valamint egy 1000 Ft-os ételkupont is tartalmaz
- 18.00 – 20.00: Borpiknik folytatása egy Nivegy-völgyi borlappal (nem belépőjegyes program)

A résztvevő borászatok:

- Dobosi Borbirtok
- Dombi Pince
- Holló Pince
- Kisspince
- Lídia Borház
- Martinus Borház
- Szabó és Fia Borpince
- Tagyon Birtok
- Tánczos Pince
- Végh Testvérek
- Domäne Wachau – Ausztria
- Vendég éttermek (food truck)
- Creative Kitchen Truck – Street food
- Egy Csipet Nádas – nápolyi pizzák

Hasznos információk a rendezvényről:

Jegyvásárlás: https://dobosi.com/products/nivegy-volgyi-bor-piknik

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/986340339270389

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jött létre.