Baranyai Sváb ételeket készít a Gastro Artist Pécsi Férfi Főző Egyesület a pécsi Természettudományi Múzeum udvarán március 26-án 16 órától. Az EKF program által támogatott rendezvény egy olyan sorozat nyitóeseménye, melynek célja a régió hagyományos ételeinek felkutatása, megőrzése, továbbhagyományozása, népszerűsítése.
Kevés dolog mesél olyan közvetlenül egy soknemzetiségű régió lakosságának hagyományairól, gyökereiről, identitásáról, mint a gasztronómiája. A szervező civil közösség tagjai összesen hat alkalommal, a szabad ég alatt készítik el az általuk felkutatott helyi specialitásokat az érdeklődőknek, a környék boraival gazdagítva az élményt, s alkalmanként bemutatva az ételekhez kapcsolódó népszokásokat is.
A sorozat csatlakozik az Essen an der Ruhr – Der Geschmack der Region programhoz, amely a Ruhr-vidék gasztronómiai hagyományait mutatja be a közönségnek. Egy erre a célra kialakított konyhakamion az ottani régiót járva népszerűsíti a helyi ételeket. Az együttműködés jegyében a dél-dunántúli régió különlegességei is fogyaszthatók lesznek a Ruhr-vidéken, és a Pécsre látogatók is megismerkedhetnek majd az ottani ízekkel.
Kóstoló menü:
Savanyúmártás kolbásszal és tojással
Húsos-babos káposzta
és a villányi Janus Pincészet borai
A részvétel ingyenes.
A következő esemény helyszíne és időpontja: Kultúrkert, Április 30.