Kérem Várjon!
Hírek
A Balkán borai Belgrádban
PB
2022 September 01.
Számos borász és borszakértő, a világ leghíresebb bormagazinjainak újságírói és borkritikusai és természetesen a nagyközönség is részt vesz a hétvégén a Balkán legnagyobb borvásárán.

Ma kezdődik Európa ezen részének legnagyobb borvására, a Wine Vision by Open Balkan. Szeptember 1. és 4. között Belgrád és a Belgrádi Expo számos borászt lát vendégül az egész Balkánról, de a világ leghíresebb borvidékeiről is, többek közt Franciaországból, Olaszországból, Dél-Afrikából... A vásár vendégei között szakértők, sommelier-k, borászok, borkereskedők és borbírák is lesznek. A vásár fontosságát jelzi az is, hogy a leghíresebb borászati ​​magazin, a Decanter újságírói először érkeznek Belgrádba, a német Falstaff magazin pedig különkiadásával kíséri a vásárt.

Nagyon gazdag mesterkurzusok és workshopok programja várja a vásárra látogatókat a több száz kiállító (300 boros és 50 spirites cég vesz részt az előzetes regisztráció alapján) standja mellett. A balkáni borok állnak a középpontban, valamint ritka borok és a magángyűjteményeken kívül nem elérhető régi évjáratok kóstolói. Szeptember 2-án, pénteken Caroline Gilby MW bemutatja személyes válogatását Szerbia legjobban értékelt boraiból a DWWA és a BIWC versenyeken. Szeptember 3-án, szombaton workshopokat tart Thomas Curtuis MW, aki a világ különböző tájairól származó rajnai rizlingek jellegzetességeivel ismerteti meg a közönséget, valamint Rod Smith MW, aki a szerb rozé széles skáláján kalauzolja el a közönséget. A vásár első napján a szakértői műhelyek fókuszában a vranac, prokupac és tamjanika fajták, illetve a második napon az olaszrizlingről, a kiemelkedő balkáni vörösborokról és a kadarkáról is szó lesz, ez utóbbiról egyébként főszerkesztőnk, Győrffy Zoltán tart mesterkurzust.

További infók itt.