Első pezsgőjével jelentkezik a nemzetközi szinten és országosan is elismeréseket nyert borokat alkotó PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, ami azt jelenti, hogy több év kihagyás után ismét van pécsi pezsgő, ami pécsi szőlőből, pécsi erjesztéssel és érleléssel készült. Az oktatás és kutatás eredményeit is bemutató borokat és a pezsgőt ősztől a Pécsi Egyetemi Borbirtok márkanéven kell keresni a polcokon és a webshopokban.
Ismét örömünnep volt a Hungarianwines.eu által szervezett "Gettogether". A 20 éves Patricius Borház mesés panorámájú terasza megtelt élettel, szalmakalapos, suhogó ruhás hölgyekkel és felszabadultan kóstolgató urakkal. A rendezvény egyúttal az online bormédia legfontosabb rangadója is, ahol harmadik alkalommal osztottak díjat a legjobb borújságíróknak. A harmadik versenyen is volt pécsiborozós érintettség, Szabó Zoltán az első évben kategóriagyőztes volt, tavaly Magyar Dorottya és Győrffy Zoltán kategóriagyőzelme mellé Ercsey Dani behúzta az összetett diadalt is, amit idén Jakab Tamás ismételt meg.
Augusztus 12-16. között izgalmas borok, szuper streetfood kínálat, minőségi pálinkák és esti koncertek várják az érdeklődőket a pesti belváros szívében, a Westend tetőkertjében.
Egy éves születésnapját ünnepelte a napokban a fogyatékos embereket foglalkoztató Hegyvidéki Ízlelő családbarát étterem. Az Ízlelő 2007-ben nyitott meg Szekszárdon, az akkor már éppen tíz éve működő Kék Madár Alapítvány első társadalmi vállalkozásaként. Alapszemléletük, hogy a vendég nem érezheti a „másságot” sem az étel, sem a kiszolgálás minősége terén. Ezt a folyamatos képzés és tréning mellett, úgy tudják biztosítani, hogy a vezetők szakmájuk legkiválóbb képviselői, tapasztalt séfek és mentorok segítik a munkát. Néhány hete Náday Egon séf csatlakozott a csapathoz és vállalta el a konyha irányítását. Egon korábban olyan nívós helyek konyhájában dolgozott, mint los angelesi Bel Air Hotel vagy Opus Santa Monica (Le Bernardin) fine dining étterme.
A Wine Spectator bormagazin 1976 óta kerül kiadásra New York-ban, évtizedek óta a legfajsúlyosabb véleményformálók közé tartozik a borszakmában. 1981 óta kiadott globális listájuk a világ leginkább ajánlott boréttermeit veszi sorba. A bekerüléshez komoly borkínálat szükséges. A budapesti Madách térnél található Fiaker Bisztró&Borbár széles választékkal, évjárat mélységekkel, a korabeli Osztrák-Magyar Monarchia mai országainak boraival lett méltó a nemzetközi ajánlásra. Az elismerés azt bizonyítja, hogy regionális kínálattal is lehet olyan szakmai színvonalat képviselni, amely világviszonylatban is megállja a helyét.