Három kunsági rosé is arany minősítést kapott a Le Mondial du Rosé elnevezésű versenyen, ezzel is bizonyítva, hogy a Kunsági borvidék borai a nemzetközi élvonalba tartoznak.
2021. június 24-én megnyitja kapuit a 3. BorÉRT Borturisztikai Konferencia, Kiállítás és Vásár a Vajdahunyadvárban, a 125. éves Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A közelgő esemény ismét lehetőséget ad arra, hogy a szakma a borturizmus lehetőségeiről tárgyalhasson, illetve a kiállító borvidékek, pincészetek, turisztikai szolgáltatók kínálatát a látogatók megismerhessék.
A 2021. június 4-én este, a díj „szülőhazájában”, Etyeken megtartott Borászok Borásza Díjátadót Dr. Nagy István, agrárminiszter nyitotta meg. A rendezvény keretein belül Bodó Juditot választották a tizenötödik Borászok Borászának, átadták a Borászok Barátja különdíjat és kihirdették, hogy ki nyerte a Jövő Borásza ösztöndíjat.
A Hungarian Business Wine Program keretében májusban Csehországban és Oroszországban mutatkoztak be az exportképes borászatok az Agármarketing Centrum (AMC) szervezésében. A borszakmai és üzletfejlesztési rendezvénysorozattal olyan borászatok mutatkoznak be, akik az adott célpiacra már exportálnak, vagy éppen piacra lépést megelőző fázisban tartanak.
Az Alpok-Adria Nemzetközi Tökmagolaj Kiállításon 22 aranyérmet osztottak ki, bajnok egy Krapina-Zagorje megyei (Horvátország) olaj lett. A 3. Alpok-Adria Nemzetközi Tökmagolaj Kiállításon és Horvátország 10. Tökmagolaj Kiállításán az arany-, ezüst- és bronzérmekért Horvátországból, Ausztriából, Szlovéniából és Magyarországról érkezett olajok versengtek. A kiállításra, amit Varasd megye az Alpok-Adria Szövetséggel és még 12 horvátországi megyével közösen szervezett, összesen 168 minta érkezett. Mindegyik minta az eddigi legszigorúbb értékelésnek lett alávetve, mivel magasabb lett a ponthatár és magasabbra került a minőséget jelentő léc is.
A Villányi borvidék 4 évvel ezelőtt hívta életre Villány könnyed arcát, mely azóta is töretlen lendülettel szárnyal, a termelők lelkesedésének és a fogyasztók pozitív visszajelzéseinek köszönhetően. A COVID-19 ugyan nem kímélte a márkát, ahogy a HORECA-szektort sem: a bisztrókba, éttermekbe, romkocsmákba szánt vörösbor majdnem egy teljes évre karanténba került. Szinkronban az élet újraindulásával, a közösségi bisztró bor legújabb évjárata is elindult, hogy meghódítsa a könnyedebb, bisztró hangulatú vörösek kedvelőit. A nagyobb rendezvényekre ugyan még egy picit várni kell, de a kedves borkedvelők a pünkösdi hosszú hétvége off-programjaként 4 közösségi standon is találkozhattak a friss, ropogós gyümölcsbombákkal.