Szüreti napok idején hajlamosak vagyunk a borra irányítani minden figyelmünket, és szinte elfelejteni, hogy bár Szekszárd valóban erről híres, de itt is sokkal többet nyújthat nekünk a helyi gasztronómia, mint csak a szőlőből készült nedűt. Ezért is szervezzük meg a Szekszárdi Helyi Élelmiszer Boltban azt az ötnapos fesztivált – amely szeptember 19–23-áig tart –, és amelynek ideje alatt a látogatók találkozhatnak termelőkkel, és megkóstolhatják az általuk készített finom falatokat. Ez az öt nap jó alkalom arra is, hogy a helyi termékek, helyi termelők támogatását fontosnak tartók megosszák véleményüket, ötleteiket mindazokkal, akiket érdekel a téma.
Kisváros – nagy választék
Az elmúlt hónapok igazolták, hogy a helyi élelmiszerek fogyasztásának, népszerűsítésének van létjogosultsága, hiszen folyamatosan újabb és újabb termelők keresnek meg minket, hogy bemutassák termékeiket. Az ízekre nem lehet ráunni, hiszen a megújulás folyamatos, főleg, hogy a legtöbb készítő igencsak nyitott a fogyasztók javaslataira. A helyi termék rendszer tehát folyamatosan bővül.