Kérem Várjon!
Hírek
Régió Bora 2013
Pécsi Borozó
2012 July 26.

A hagyományokhoz híven idén is összeült az az újságírókból, turisztikai szakemberekből, borászokból, és üzletemberekből álló zsűri, mely minden évben a következő turisztikai szezonra kiválasztja a Régió Borát. A Corso Hotel**** Pécs adott otthont a rendezvénynek, melyen több, mint két tucat bort kellett végigkóstoli és aztán kiválasztani azt a kettőt, egy fehéret és egy vöröset, mely aztán a régiót fogja képviselni a következő turisztikai szezonban. A borok színvonala a fehérek terén hagyott maga után némi rossz szájízt, de ezt a vörösbörök végül feledtették.

Számunkra és az egész régió számára nagyon fontos ez a rendezvény. Annak idején még évekkel ezelőtt, mikor kitaláltuk nem is hittük, hogy ez a kezdeményezés ilyen sikeres lehet. Reméljük jövőre még több minta érkezik és még kiválóbb borokat kóstolhatunk. -Mondta el Szabó Géza a Baranya Megyei Falusi Turizmus Szövetség elnöke, aki egyben a Régió Bora választás egyik főszervezője.

A hosszú és alapos bírálat végül igazságos eredményt hozott. Fehérborban a Dél-Balatoni borvidék borászata a Podmaniczky Pince Rajnai Rizling 2011-es bora nyert. Vörös kategóriában pedig a mecseknádasdi Wekler Családi Pincészet Cabernet Franc 2008-as bora lett a győztes. Az eseményt egy kedélyes vacsora zárta, ahol a Bistro 48 séfje Heimüller Péter kiváló három fogásos vacsorát készített a megfáradt itészek számára.

Legolvasottabb
Legfrissebb