Hetek óta tervezgettük, aztán megtörtént. Közös vacsoraestet szerveztünk blogbarátunkkal: a pekeskifli.hu a Pécsi Borozó szerkesztőségében osztotta meg a sváb konyha titkait meghívott vendégeinknek. Nagyképűen mondhatjuk azt is, egy estére a szerkesztőségünk átalakult étteremmé, vendégeink kétségkívül jól érezték magukat. A menüsor összeállítása, finomítgatása, a borok kiválasztása, egy gyakorlatilag csak az alapokat nyújtó konyha átalakítása, hogy 12 embert vendégül tudjunk látni, nem kis kihívás volt.
A feladat nem volt egyszerű: a sváb konyha hagyományos fogásaiból úgy összeállítani egy menüsort, hogy a nem kifejezetten könnyű ételek mégis egy kellemes estét kiváltó menüsorrá álljanak össze. A fogások tartalma, az adagok mérete, az ételek párosítása borokkal, fejben és testben, elméletben és gyakorlatban is kihívás volt. De snaci barátunk, a pekeskifli.hu ezúttal séffé avanzsáló működtetője minden akadályt simán vett, mÁkos a konyhában, kenszei a vendégek között segítették a munkáját, meglepő módon, de olajozottan haladt minden.
A menü a következő volt:
A teszt megtörtént, folytatását már tervezzük, hiszen a stábban vannak még lelkes gasztrobloggerek, a pincénkben vannak még borok, s érdeklődő barátaink sem kevesen...
A szerkesztőség megfelelő átalakulását nagy mértékben segítették a Bistro 48-tól kölcsönzött asztalok és székek, az étkészletet és evőeszközöket köszönjük a Pezsgőháznak, a dekorációt Szilvának!