Az előző rész kicsit könnyedebbre hangolt borai után evezzünk komolyabb vizekre, jöjjenek Szekszárd igazi nagyágyúi. Első körben három bikavér került a poharamba. Ha megkérdezünk pár embert, hogy mi is jut eszébe elsőként a városról, akkor minden bizonnyal szóba kerül ez az ikonikus bor is. Hazánkban ilyen névvel még Egerben is készítenek bort, a versengés pedig a két város között még mindig tart. Bízom benne, hogy mindez a borok minőségén mindkét helyen érződni fog, hiszen ezzel mi fogyasztók járunk igazán jól.
Augusztus 17-én volt a magyar szervezésű nemzetközi borszakíró verseny díjátadója
Ezekben a napokban joggal merülhet fel mindenkiben a kérdés – különösen azokban, akik éppen nyaralásukon vannak- hogy lesz-e még idén nyáron jó idő. Nos, egy biztos, a választ erre a kérdésre itt nem találják meg, azt viszont talán igen, hogy az esetleges forró nyári napokon mit is igyunk. Olyat, ami frissít, ami élményt ad, ami fröccsnek való. Ezen borok többsége már nem kapható, helyettük a hasonló fajták új évjáratait lehet keresni a pincészetekben, borboltokban.