Kérem Várjon!
Hírek
Megnyílik az Agárdi Almárium
bori
2021 April 29.

Az Agárdi Pálinkafőzde Agárdon, a Sreiner tanyán 2021. május 1-jével megnyitja az Agárdi Almáriumot, amely hétközben bisztróként működik, szombat délelőttönként viszont igazi közösségi térré alakul át: a termelői piac mellett a környék művészei, zenészei, kézművesei is helyet kapnak, így a gasztronómiai élvezetek mellett életkortól függetlenül kulturálisan is töltekezhetnek az idelátogatók.

A Sreiner tanyán 2021. május 1-jével nyitó Agárdi Almárium igazi mérföldkő lesz a jövőre 20 éves Agárdi Pálinkafőzde életében, akik a város önkormányzatával együttműködve szervezik az eseményeket. A termelők többek között Fehérvárcsurgóról, Sárkeresztúrról, Kápolnásnyékről, Magyaralmásról és Abáról érkeznek - természetesen a helyiek mellett. Lehetőség lesz termelői tejtermékeket, sajtokat, lekvárokat, szörpöket, mézet, fürjtojást és abból készült különlegességeket, tökmagolajat, kézműves gyümölcseceteket, levendulás termékeket, szárított zöldségeket, fűszerpaprikát, friss, kovászos kenyereket és pékárukat, füstölt húsokat, spárgát, fermentált zöldségeket, gyümölcsleveket, házi tésztákat, kertészeti termékeket, palántákat, virágokat, házi tojást, zöldségeket és gyümölcsöket is vásárolni. 

Azonban nem csak a környék kiváló gazdái és kézművesei hozzák el termékeiket szombat délelőttönként, hanem ismeretterjesztő előadások, workshopok, bemutatók és koncertek is várják az idelátogatókat. A kulturális programok szervezését Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ vezetője tartja kézben. “Az Agárdi Almárium összefogja mindazt, amit mi a minőségi életről gondolunk. Szeretnénk, ha az Agárdi Almárium egyfajta közösségi tér lenne, ahová jó betérni egy kávéra, ebédre, mert közben lehet találkozni a barátokkal, egyben meg lehet vásárolni a szükséges minőségi, helyi alapanyagokat, és amely feltöltődést biztosít az aktuális kulturális programokkal is. Bízunk benne, hogy a helyiek mellett az erre kirándulók számára is természetessé válik az ‘almáriumozás’” - fogalmazott Szabó László, az Agárdi pálinkafőzde ügyvezetője.

A május elsejei nyitóelőadásokat a tervek szerint a résztvevő termelők, meghívott vendégek tartják majd, az Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakiskola növendékei pedig virágkötészeti bemutatót tartanak. De lesz vásári furfang, zene, az udvari kemence mellett pedig rétesnyújtó asszonyok készítik finomságaikat. 

Bővebb információ, és a teljes program az Agárdi Almárium Facebook oldalán is elérhető.

banner