Március elején adták át Günzer Tamás Pincészetének új szőlőfeldolgozó üzemét Villányban, amely 504 millió forintból épült fel. A villányi borász nem csupán boraival nyer el egyre több hazai és külföldi elismerést, de folyamatosan fejleszt is. A korábbi években megkezdett területi fejlődést szervesen követnie kellett egy korszerű feldolgozóüzem megépítésének is, hiszen a minőség megőrzése és javítása lehet csak a cél, mondta el a megnyitón. Az épületet bejártuk tetőtől-pincéig, arányos és funkcionális, minden szempontból praktikus szemlélettel lett kialakítva.
Günzer Tamás Pincészetének új üzeme 1200 négyzetméteres alapterületet foglal el, két fő részből áll: a jelenleg 200 barrique hordót őrző 400 négyzetméteres pincetérből és a 800 négyzetméteres földszinti részből áll. A felszín felett alakították ki a feldolgozót, a palackozót, a készáru raktárt, az irodákat és a szociális helyiségeket. A vállalkozás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap pályázatán nyert 252 millió forint támogatással a feldolgozóban a legmodernebb borászati technológiát alkalmazza.
Dlusztus Imre borszakíró méltatta a pincészet borait, amelyek közül Lelkes József apátplébános pinceszentelője és a szalagok ünnepélyes átvágása után némelyet meg is lehetett kóstolni. A pincében 2011-es, jövendőbeli házasításokat teszteltünk, a Mátyás behízelgőbb, selymesebb volt már most is, a Bocor férfiasabb, karakánabb, még szelídítést igénylő nagyszerű alapanyag. Biztató jelek a folytatáshoz, hiszen csak emlékeztetünk arra, Pécsi Borozós örökranglistánkat a Günzer Tamás Villányi Merlot Ördögárok reserve 2007 vezeti.