Sütés-főzés a kuruc konyhán címmel versenyt hirdet a Siklósi Borbarátnők Egyesületre június 19-ére, szombatra. A „Kuruc-kori ételek” versenyére sütni-főzni szerető emberek, baráti társaságok, civil szervezetek és munkahelyi kollektívák jelentkezését várják, céljuk a magyar konyha hírnevének öregbítése, a borkultúra gyakorlása. A megmérettetésre június 10-ig lehet jelentkezni.
A főzőeszközökről (bogrács, tányér, kanál, pohár stb.), ételalapanyagokról, a tűzifáról, vagy gázról a versenyzőknek kell gondoskodniuk. A csapatoknak 1 normál adag ételt kell biztosítania a zsűri részére. A sátorról, az asztalokról, a padokról és a verseny értékeléséről a rendezőség gondoskodik. A zsűri a bírálatkor értékeli az egyéni ízeket, a stílszerű tálalást.
A zsűri elnöke: Kovács Gábor a Tenkes Csárda tulajdonosa.
A sütés-főzés helye: 7800 Siklós Vajda tér 6. (a Vár Vinotéka udvara)
Ideje: 2010. június 19-e szombat.
A sátrak elfoglalhatók reggel 9 órától. Zsűrizés 13-14 óra között. Eredményhirdetés kb 14.30-kor.
Részvételi szándékát kérjük legkésőbb 2010. június 10-ig a lillabodor@yahoo.com e-mail címen jelezze!