Kérem Várjon!
Cikkek
Kilenc séf, kilenc menü
Aranytányér Vacsoraest pénteken
bori
2011 May 04.

Holnap délig még lehet jelentkezni az Aranytányér Vacsoraestre. Az MNGSZ Pécs 2011-es szakácsversenyét a Corso Hotel Pécs**** éttermében, a Bistro 48-ban rendezik meg.  A különleges vacsoraesten 9 szakács méri össze tudását, melynek köszönhetően 9 különböző degusztációs ételsorból választhatnak a vendégek.

A vacsoraest kínálata:

„A” Menü
Kafferlime-mal marinált Szent Jakab kagyló, tigris garnéla cappuccinoval
Lisicza Cserszegi Fűszeres
Rosé kacsamell, gránátalmás libamáj salsával, édesburgonyás csicsóka boulanger
Szabó Zoltán Kadarka
Eper tortácska étcsokoládé mousse-szal
Hetényi János Áldás

„B” Menü
Gyömbéres ponty friss salátával és újburgonyás dresszinggel
Hetényi Pinot Grigio
Konfitált borjúpofa, borjúszűz roséra sütve, rántott borjúbríz spárgapürével és ropogós zöldspárgával
Lisicza Sauvignon Blanc
Kecskesajt mousse cseresznyelekvárral és törökmézzel
Hárs Cirfandli

„C” Menü
Malac carpaccio fiatal salátákkal, kacsamáj tortácska csírákkal
Radó Pécsi Chardonnay
Konfitált báránylapocka, töltött vadnyúlfilé, vöröskáposzta és karfiolos zellerpüré, polentakocka, kakukkfüves jus
Ebner Pinot Noir
Szilvás morzsatorta, mézes mandulafagylalttal
Hárs Cirfandli

D” Menü
Lazacfagylalt citromos levegővel és balzsamecet kaviáros mikró salátával
Radó Zöldveltelini
Füstölt, roséra készült kacsamell, narancsos céklás párolt káposztával és vörösboros csokoládémártással
Hetényi Szekszárdi Merlot
Madártej mogyorós tuiles-el és eper spagettivel
Matias Pécsi Zenit

„E” Menü
Lazac tatárral töltött édeskömény friss kevert salátával, francia mustáros dresszinggel
Matias Irsai Olivér
Roséra sült kacsamell gyömbéres eper-sabayonnal, zelleres burgonyapürével
Schunk Zengő Gyöngye
Szezámmagos mézes korong Bailey's krémmel, friss málnával
Ebner Cirfandli

„F” Menü
Marinírozott fogas filé konfitált sütőtök, édeskömény, laskagomba gorgonzolával gratinírozva és szarvasgomba olajjal locsolva
Hetényi Rosé
Grillezett Borjú French, édesburgonya chatnival töltött Yorkshire pudinggal, blansírozott zöldekkel, fűszeres demi glace mártással
Lisicza Ében
Banánpüré mézes ostyával, vanília parféval, fahéjhabbal, rebarbara zselével
Ebner Cirfandli

„G” Menü
Libamáj terrine kamillavirág emulzióval és fügével
Matias Pécsi Zenit
Wellington variáció bárányra, mentás zöldalma fagylalttal
Ebner Pinot Noir
Tárkonyos eperálom, fehércsokoládé mousse-szal
Hárs Cirfandli

„H” Menü
Cirfandliban pácolt fogas fekete szezám kéregben, zöldségszalmával
Lisicza Pécsi Cirfandli
Mangalica szűz derék kelkáposztába és baconba tekerve, gombás kosárkával, diós fetával töltött cukkinival, bébi karottával
Matias Chardonnay Barrique
Fahéjas pudding tortlett, karamellizált gyümölcsökkel
Hetényi János Áldás

„I” Menü
Vadlazac a tenger gyengéd érintésével
Radó Pécsi Zöldveltelini
Töltött sertés szűz, kakukkfüves erdei gombákkal bélelt hagymával, cukkinis falatokkal, zöldfűszeres rokfortsajt mártással
Schunk Cabernet Sauvignon
Vörösborban párolt körte, aszalt gyümölcsökkel és forró tészta garnírunggal
Hetényi János Áldás

Helyszín: 7626 Pécs, Koller u.8.
Időpont: 2011.05.06. 19:00
Ár:  A 3 fogásos vacsora ára 5.000 Ft/fő a választott menütől függetlenül.
Italok: A borkóstoló opcionális, 1.000 Ft / fő áron vehető igénybe.
Jelentkezés és fizetés módja: Jelentkezni személyesen 2011. 05.05-én 12 óráig a Bistro 48-ban lehet. A vacsora díját kérik készpénzzel a jelentkezéskor kiegyenlíteni. A vacsorán a kapott voucherrel lehet részt venni, amely igazolja, hogy a jelentkező kifizette a részvételi díjat, valamint tartalmazza a választott menüsort, borokat.

banner