Kérem Várjon!
Hírek
Kávébazár Budapesten
PROMO
2015 February 14.
Február 21-22-én immár hatodik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén is a belvárosi, ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával ötven kiállító több mint kétszáz termékét – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatják végig. A kiállítás nemcsak a szakmabeliek, hanem a fogyasztók részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál. 

A szakma legjobbjai közé tartozó baristák és bártenderek munkája legalább annyira izgalmas és kreatív, mint a séfeké, és itthon is egyre népszerűbb a bárpult mögött alkotni. Nemcsak Michelin-csillagos éttermeinkre, hanem a nemzetközi színtéren is számon tartott bárjainkra, kávézóinkra is büszkék lehetünk, nem beszélve a világbajnoki címeket és hírnevet szerzett magyar barista és bártender szakemberekről.  

A kétnapos KávéBár Bazár látogatói bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba, elsajátíthatják, hogyan kell profin kóstolni az italokat, s számos új terméket fedezhetnek fel. Jól ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt jelen lesznek, s előadások, bajnokságok kísérik a hétvégi rendezvényt. Az illycaffé olaszországi képviselőinek témája elsősorban az eszpresszó kultúra lesz, de szóba kerül az idei milánói világkiállítás is, ahol az illycaffé feladata a Coffee Cluster létrehozása. Kaido Laanet Franciaországból érkező cognac-szakértő az eredetvédett, exkluzív párlatokkal ismerteti meg a közönséget. Különleges programnak ígérkezik dr. Csernus Imre Kávé-Bor-Mámor előadása társaival közös pincészetéről és sajátmárkás kávéjáról, valamint ifj. Szepsy István gondolatai a mádi földről és borokról. Nem mindennapi kortyokra számíthatunk Márton János pálinkamester érlelt pálinkakóstolóján, Los Péter bártender pedig a világ legjobb rumjait mutatja be a közönségnek. Szántó Tibor csokoládémester idén is hatalmas érdeklődésre számíthat, hiszen az óvilági forró csokoládék mellett olyan specialitásokkal is készül, mint a kakaóhéj-tea vagy a kávéhéjból főzött cascara.

Az előadások mellett szombaton zajlik a III. AeroPress Bajnokság, melyen a kávészerető civilek is indulhatnak, hiszen az AeroPress olyan alternatív kávéfőző eszköz, ami kitűnően funkcionál a háztartásokban, s használata könnyen elsajátítható. A verseny nyertese Seattle-ben képviselheti Magyarországot az áprilisi világbajnokságon. Látványos, kreatív program, s egyúttal pénzdíjas megmérettetés lesz a II. Latte Art Throwdown, melyet a Barista School Budapest szervez vasárnap délután, előtte pedig barista világbajnokok tartanak cup tasting előadást a kávék pörköléséről.

A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság szintén vasárnap zajlik, a klasszikus és flair kategória nyertesei 2015-ben a szófiai világbajnokságon képviselik hazánkat.

A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokság is a kétnapos rendezvény keretében szerveződik február 22-én. Nemcsak a hazai borok, hanem a borász- és sommelier szakma iránt is egyre nő az érdeklődés, a februári rendezvényen pedig a nagyközönség számára is lehetőség adódik az italszakemberek munkájának alaposabb megismerésére.

A két nap során borász kiállítók is kóstoltatnak a rendezvényen, s több mint 30 tételnyi szabadon kóstolható bort tartalmaz a belépőjegy ára. A kortyolgatás mellé ínyenc kísérőfalatokból sem lesz hiány, s a vendégeket számos kiállítói stand várja a nagyszabású italhétvégén a Corinthia szálló termeiben.

A belépőjegy a programokon, előadásokon való részvétel mellett korlátlan kávékóstolást biztosít, valamint párlatok, koktélok és borok tételes, ingyenes kóstolását délelőtt tíztől este hét óráig. A napi belépő 3500 forintba kerül a helyszínen, elővételes jegy (napijegy 3000 Ft, kétnapi jegy 5500 Ft, napi párosjegy 2 fő részére 5500 Ft) budapesti partnerpontokon vásárolható és online is megrendelhető. Jegyértékesítéssel és a programokkal kapcsolatban a www.kavebar.hu oldalon található bővebb információ.

PROGRAMOK

Február 21., SZOMBAT

EXHIBITION CENTER
11.00 II. Országos AeroPress Bajnokság
A hazai nyertes képviselheti Magyarországot az áprilisi világbajnokságon Seattle-ben
18.00 AeroPress Bajnokság – díjátadó

ÁTRIUM TERASZ        
12.00 Kávé-Bor-Mámor                      
Dr. Csernus Imre - Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Depresso kávé  
13.00 Mád, a tokaji X-faktor
Föld, bor, filozófia Tokaj-Hegyaljáról Ifj. Szepsy Istvánnal – Szent Tamás Pincészet
14.00 Exkluzív rumok a nagyvilágból                      
Előadás és vezetett kóstoló Los Péter bártenderrel - Bar Pharma
15.00 Luxus a pohárban – cognac-különlegességek kóstolója                                
Kaido Laanet cognac-szakértő/Cognac Maxime Trijol (tolmáccsal)
16.00 Érlelt pálinkák vs párlatok      
Márton János pálinkamester kóstolóval egybekötött előadása
17.00 Tradicionális forró csokoládék
Szántó Tibor csokoládémester bemutatója
20.00 After party@Cirkusz (1074 Bp., Dob utca 25.)

Február 22., VASÁRNAP

EXHIBITION CENTER
11.00 Casino Mocca cup tasting
Pörkölési módok, ízprofilok kezdőknek és haladóknak
12.00 Espresso italiano az illyvel
A világ egyik leghíresebb kávémárkájának olaszországi képviselőinek előadása (tolmáccsal)
14.00 II. Latte Art Throwdown
Pénzdíjas latte art bajnokság helyszíni nevezéssel
17.00 Óvilági folyékony kísérletek: kakakóhéj-tea, cascara és társaik
Szántó Tibor csokoládémester előadása

CORINTHIA BÁLTEREM
10.00 – 13.00 Magyar Sommelier Bajnokság (zárt elődöntő)
15.00 - 18.00 Magyar Sommelier Bajnokság (nyilvános döntő)
18.00 Eredményhirdetés, díjátadó

COCKTAIL ROOM
10.00 -19.00 Magyar Koktél- és Flair Bajnokság
19.00 Eredményhirdetés, díjátadó

A belépőjegy tartalmazza a programokon való részvételt (helyek függvényében), valamint a kóstolókat. A programváltozás jogát fenntartjuk!

KIÁLLÍTÓINK, PARTNEREINK (nem végleges lista)

KÁVÉ
AeroPress, Barista School Budapest, Caffé Carraro, Caffé MOAK, Costadoro Caffé,  Caffé Ricci, Casino Mocca, Cellini Caffé, Caffé Ricci, Coninvest, HasBean, illy, La Marzocco, Lucky Cap, 42 Coffee közösségi stand (AÉS, Depresso, Szent Tamás Pincészet, ÉS Deli, Első Mádi Borház, Cirkusz) MONIN, Nespresso, Pellini Caffé, Vespresso, valamint hazai mikropörkölők bemutatkozása a La Marzocco standján

BÁR
MONIN Frappé Bar, Garamvári Szőlőbirtok, Bols Hungary, Fabbri, Fekete Pincészet, DLB, Italmérték, Koch Pincészet, IFDT, HR Borászat, Liquid Gold, Gedeon Pincészet, Frizzante, Matheus Pálinkabár, Royal Cognac, Stolichnaya Vodkabár, Szent Benedek Pincészet, Petrény Rauch Hungária, Agárdi Pálinkafőzde

GASZTRO
CSM Magyarország desszertsarok, Szántó Tibor csokoládémester, Kézműves Desszert Manufaktúra, NU Bor és Bisztronómia, Vörös Homár osztrigabár, Magos Varázs, MixTea, Süẞ-Édes Élet

DESIGN
Koktélbolt, Karelia Art, Cookbooks.hu, KávéBárBolt

PARTNEREK
BWT Hungária Kft, Szigetközi Friss Víz, Magyar Bármixer Unió, Magyar Sommelier Szövetség, Borászportál, Szeretlek Magyarország Médiacsoport, We Love Budapest, CAFÉ&Bar magazin, Kávékorzó portál, AeroPress, Lucky Cap Micro Roastery&Coffee Conception, Brewing People