Kérem Várjon!
Cikkek
Hétvégén Bor és Dal
Szombat, vasárnap borfeszt a Széchenyi téren
bori
2011 September 01.

A tavalyi rossz idő szimbolikus volt, hosszú évek után idén már nem rendezik meg a Szőlő és Bor Ünnepét Pécsett. A rendes ősziborfeszt hagyománya azonban tovább él a Bor és Dal Ünnepében, melyet először rendezünk meg (a Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszterrel, a Pécs-Mecseki Borúttal, a Pécsi Kulturális Központtal és a Pécsi Férfikar Alapítvánnyal karöltve)  szeptember 24-én és 25-én. Régiós borászok, cirfandli termelők, kesztyűgyártók, kézművesek, falusi turisták és gasztrósok várják a térre látogatókat.

Érdemes lesz kijönni  kóstolni, érvek helyett itt vannak a kitelepülők. Saját készítésű termékeikkel megjelenik majd az Enoteca Corso & Cafeshop24, a Bagolyvár Étterem, a Hotel Corso Pécs**** Bistro 48 étterme, de kóstolhatnak csak gyümölcsből készülő jobbnál-jobb gyümölcsleveket is.

Mivel a rendezvény keretében a Pécs-Mecseki Borút Cirfandli Ünnepet szervez, külön, kiemelt helyen jelennek meg a pécsi cirfandli termelők, úgy mint Radó Pince, Hárs Pincészet, Eberhardt Pince, Zsótér Ferenc, Matias Borászat, Somogyi Pince, Bótor Pince, de jön még Andreas Ebner, Kovács-Harmat és Horváth Zoli a Planina Borházból. A villányiak sorát erősíti a Balázs Pince, a Brunyai Pince, a Blum Pince, a Janus Borház, az Ősi Pince, a Hárságyi Pince, a Zódor és Barka Pince, a Mokos Pince, a Polgár Pince és a Vylyan.

Szekszárdról jön Fekete Mihály, a Fritz Pince, de itt lesz a Brill Pálinkaház is Harcról. Kóstoltat még a Léránt Pince Badacsonyból és a Danubiana Borászat Bonyhádról. A belépés természetesen ingyenes, a rendezvényen üvegpoharat árusítunk a kulturált borfogyasztáshoz.

Naponta többször is friss infókat közlünk a rendezvény Facebook-oldalán.

Legfrissebb