Kérem Várjon!
Cikkek
Bortúra Vincével Siklóson
Programot ajánlunk
bori
2010 January 20.

Írtunk már nem is oly rég a régiónk gazdag Vince-napi programkínálatáról, most last minute egy pénteki bortúrát ajánljuk kedves olvasóink figyelmébe. A Siklósi Borbarátnők Egyesülete szervezésében ugyanis január 22-én már reggel 9 órától lehet bortúrázni.

 A pénteki reggelben 9 órakor forralt boros köszöntő és frissen sült pogácsa várja az érdeklődőket a Szőlőskert Borozó (Daka Zsolt borozója) előtt, a várost elkerülő út déli oldalán. Itt kapja meg mindenki a kóstolópoharat, amellyel elindulhat pincejárásra, de mindenek előtt a vesszőszentelésre. Vince-vessző szentelés az Akasztófa dűlő-i keresztnél lesz, a vesszőket Szép Attila katolikus plébános szenteli meg. Visszatérve a borozóhoz, megkezdődik a Vince-napi bortúra, pincelátogatásokkal,és a kiváló siklósi borok kóstolgatásával.   

Kisebb csapatok alakulnak, és egy-egy borbarátnő segítségével elindul a pincejárás. Gyalogosan járják be a hegyet, ellátogatnak a vendégváró pincékbe, köszöntik a gazdát, két-három bort megkóstolva, egy-egy falatot csipegetve, majd jókívánságokkal elköszönve indulnak a következő pincébe. A harmadik pince után érkeznek meg a vacsorahelyre, ahol a kóstolással együtt vacsora is jár. Részvételi díj: 6. 500 forint - a kóstoló pohárral együtt.

Regisztráció: Benedekné Kovács Zsuzsanna: +36 30 531 3306 vagy Borosné Tihanyi Györgyi: +36 20 960 5876