Várnai Péter, az Aranykacsa Étterem konyhafőnökének menüje lett a legjobb az MNGSZ pécsi szakácsversenyén. A versenyen indulóknak háromfogásos menüsort kellett készíteniük, a zsűri ezek alapján választotta ki a legjobbakat.
A díjazottak
Képek az estről
A zsűri az illat, az íz, a tálalás és az összbenyomás alapján alakította ki véleményét az adott fogásról. Szempont volt, hogy a versenyszám kötődik-e a verseny kiírásához, korrekt és érthető ételmegnevezéseket kaptak, összetételüket tekintve mennyire számítanak kreatívnak. De figyelték a megfelelő tálalási hőmérsékletet és az arányokat, a köretek helyes megválasztását, és hibának számított, ha kevés mártás, öntet volt az ételekhez. Az általános értékelést követően a zsűritagok személyesen is egyeztettek a versenyzőkkel. Zsiga István, az MNGSZ helyi szervezetének elnöke szerint „a versenyen induló szakácsok mind anyagilag, mind fizikailag sok áldozatot hoztak, de ők azok az emberek, akik előre viszik a gasztronómiát”.