Kérem Várjon!
Cikkek
A baranyai Zöld Tündér
Medvehagymás hétvége a Sauska Borászatban
bori
2011 March 25.

A medvehagyma körül forog majd április első hétvégéje Villányban a Sauska Borászatban. Szüret a szőlőhegyen, medvehagymás ételek, és villányi borok várják a vendégeket.

Április 1. (péntek)

18 óra: Pincelátogatás
19 óra: Vacsora a Borászat kóstolótermében: saját készítésű krémek, érlelt sonkák és kolbászok könnyed fehér- és vörösborokkal. Kóstoló orfűi kézműves kecskesajtokból, kecske- és mangalicakolbászok kíséretében a termelő jelenlétében és kalauzolásával

Borsor: Sauska Rosé, Cuvée 113, Cuvée 13, Cabernet Sauvignon

A vacsorát követően kóstoló a Brill Pálinkaház párlataiból és pálinkáiból, többek között medvehagymapárlatból.

Ár: 8500 Ft/fő

Április 2. (szombat)

9 óra: Séta a Csillagvölgyön át az Ördögárokba. Medvehagymaszedés az Ördögárokban, majd piknik szódás fröccsel kísérve
Reggeli: saláta a frissen szedett medvehagymából, friss kenyér, kolbász saját disznóvágásból, szalonna, főtt tojás, körözött, medvehagymás pogácsa

Rossz idő esetén piknik helyett reggeli a kóstolóteremben előre leszedett medvehagymával.

Ár: 5500 Ft/fő

18 óra: Vacsora a kóstolóteremben, a frissen szedett medvehagymára komponált ötfogásos menü

  • Medvehagymával töltött Camembert/erdei gombás rizottó
    Cuvée 113
  • Medvehagyma pesztó/érlelt sonka
    Cabernet Sauvignon
  • Medvehagymakrémleves/parmezános pirítós
    Kékfrankos
  • Töltött bébicsirke/medvehagymás püré
    Cuvée 11
  • Szaftos máktorta
    Cuvée 7 Villány

Ár: 12000 Ft/fő

A medvehagyma-hétvége fogásait Csonka Gergő, a villányi Sauska Borászat séfje készíti.

Jelentkezés 20/411-9799 számon, vagy e-mail-en csonka.gergo(kukac)sauska.hu

Budapestieknek itt érdemes jelentkezni.

banner