Kérem Várjon!
Cikkek
Miért is trendi a brunch?
Spice&Wine néven szerveződik a Pécsi Borozó tavaszi borgasztrofesztiválja
Győrffy Zoltán
2023 March 23.

Annyira megtetszett nekünk az Adventi Borszalon hangulata és az a sok pozitív megerősítés, amit utána kaptunk, hogy belevágtunk egy tavaszi verzióba is! Anyák napján hozzátok el Anyut is a csarnokba, jöhet az egész család, bruncholjunk közösen, ezen a napon mi főzünk nektek és még remek borokat, pezsgőket is kóstoltatunk!

Volt egyszer egy azóta már talán feledésbe is merült szlogen, miszerint Pécs a fűszerek városa. És volt egy Fűszerünnep is. Aminek nagyjából annyi nyoma volt, hogy fűszernövényeket ültettek a Városháza előtti térre. Egy kicsit ide nyúlunk vissza, amikor a tavaszi rendezvényünket a fűszerek köré szervezzük. Spice and wine, fűszerek és borok, egy kicsit nagyobb hangsúlyt kap a gasztronómia, mint a borszalonon, de azért borból sem lesz hiány. És az időpont is rendkívüli, hiszen Anyák napján bruncholni hívunk benneteket!

Mi is az a brunch?

A reggeli (breakfast) és az ebéd (lunch) egyesítéséből létrehozott új szó a vasárnapi családi-baráti, ráérős, késő délelőttől, a déli órákon át, a kora délutánig tartó étkezési forma. Nyugiban, lazán kóstolgatunk, falatozunk, a pezsgővel indítás szinte alap, de a legfontosabb a jó társaság.

Akik velünk lesznek: 50 boros kiállító (pezsgőkkel a fókuszban) + 50 gasztrós kiállító, a fűszernövényektől az éttermekig. Előtérben a régiónk, de az ország egyéb szegleteiből is érkeznek majd vendég kiállítók.

A belépőjegyek 2023. március 15-től kaphatók a https://madeinpecs.hu/jegyvasarlas/spice-wine weboldalon, április 15-ig kedvezményesen! A belépőjegyek tartalmazzák a borok és egyéb italok és helyi termékek, valamint fűszeres termékek korlátlan kóstolását.

Ami pluszban vásárolhattok: baranyai éttermek és cukrászdák fűszerekre hangolt különlegességeit kisadagonként kedvezményes egységáron lehet majd megvásárolni, hogy többfélét is megkóstolhassatok. Kiemelt gasztropartnerünk ebben a Baranyai Gasztronómiai Klaszter. És természetesen akár a helyi termékeket, akár a borokat is palackosan meg lehet majd vásárolni.

A finomságok és jó borok mellé hangulatos zenei programmal is készülünk, igyekszünk igazi tavaszi hangulatot berendezni a pécsi vásárcsarnokban.

Megfűszerezzük az Anyák napját!

Mivel május 7. épp az Anyák napja, ezt semmiképp se feledjétek, hozzátok el Anyut is, mi főzünk helyettetek! És a gyerekekre is gondoltunk, 18 év alatt ingyenesen jöhetnek be, felnőtt kíséretében, más színű karszalagot kapnak, ami semmiféle alkoholos ital kóstolására nem jogosítja őket, de minden egyébből ki(v)ehetik a részüket.

A májusi fűszeres brunch alatt minden a fűszerek körül forog majd, fűszerekre hangolva készülnek ételek reggelire és ebédre, lesznek itt desszertek, édességek, kekszek, csokoládék, lesznek más fűszeres helyi termékek, nem feledkezünk meg a klasszikus magyar fűszerpaprikáról sem, lesznek húsárúk, de tejtermékek, sajtok is.

És ez még nem minden, hiszen minden édesanyának meglepetés ajándékkal készülünk!

Érdemes figyelni az esemény facebook-oldalát, ahol naponta adunk közre új infókat, itt hamarosan a kiállítókat is megismerhetitek!

Jegyeket a Made in Pécs jegyvásárlási oldalán, a https://madeinpecs.hu/jegyvasarlas/spice-wine oldalon vásárolhattok.