Kérem Várjon!
Hírek
Kincses Pince - Kárpát-medencei Borfesztivál
Bori
2024 June 26.
Most hétvégén mindenkinek Párkányban van a helye, a sétálóutcán sorra kerülő Kincses Pince – Kárpát-medencei Borfesztiválon! Hét orszg magyar borászai, szuper zenei programok, kézműves vásár és még sok egyéb várják a látogatókat.

A Kincses Pince egy vándor borfesztivál, melyet először az erdélyi Kolozsvárott, majd Csíkszeredán, Nagykárolyban, tavaly pedig a horvátországi Crikvenicában rendeztek meg. Idén a párkányi sétálóutcán mintegy 30 borász mutatkozik be két napon keresztül, színvonalas színpadi műsor (Bagossy Brothers Company, Ismerős Arcok & Papp Gyula, Rudán Joe Akusztik, Aranyalma Páros, Funk You, Dallamvilág) kíséretében.

A borászok hét országból (Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia és Ukrajna) érkeznek, tehát az egész Kárpát-medence képviseltetve lesz, köztük olyan ismert nevekkel, mint Balla Géza, Strekov1075, Világi Winery, Nachbil, Yanka, Bóna Winery stb. Mellettük kemencés lepényesek, sajtkészítők és néhány kézműves termék (chili, rétes stb.) készítői árulják portékáikat, és természetesen a sétálóutca éttermei, büféi is adják a gasztronómiai hátteret.

A rendezvény nemcsak hagyományos borfesztivál, hanem a Kárpát-medence borászainak találkozója is. A nyilvános fesztivál-program mellett néhány olyan, kizárólag a borászoknak szóló eseményre is sor kerül, melyek során megismerhetik a felvidéki borvidéket és borokat, beszélhetnek egymás munkájáról, kapcsolatokat építhetnek egymással.

A részletes színpadi program, a borászok listája és a helyszín térképe megtalálható a https://www.borokhaza.sk/kincses-pince/ honlapon.