Most következő receptünket Rohini Berry, a Káptalantótiban található Sárga Ház indiai származású, örökké mosolygó háziasszonya írta le nekünk. A Sárga Házról és tulajdonosainak történetéről a nyári Pécsi Borozóban írunk bővebben, addig is készítsétek el a receptet és bontsatok hozzá egy olaszrizlinget a Káli-medencéből!
Kilátás a Sárga Háztól (Gadget Fotó)
Melegítsük a ghit / vajat közepes lángon. Meleg állapotban adjuk hozzá a száraz egész fűszereket, és pirítsuk le őket. Ezután adjuk hozzá a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, és addig oirítjuk, amíg a hagyma enyhén barnára nem fonnyad. Adjuk hozzá a menta leveleket és hevítsük néhány percig. Most adjuk hozzá a csirkét és pirítsuk barnára a húst. Ezután adjuk hozzá a mangóport, a gyömbérport és a garam masalát és jól dolgozzuk össze a hússal. Ha kész, keverjük hozzá a túrókrémet / joghurtot, és alacsony lángon, fedő alatt főzzük amíg a hús teljesen meg nem puhul.
Olvasó sarok a Sárga Házban (Gadget Fotó)
Tálaláskor díszíthetjük menta levelekkel. A mazsola csodálatos kiegészítő, de nem mindenki kedveli az édes és sós ízeket egyben, így ez legyen a szakácsok döntése. Köretként basmati rizst vagy naan-t ajánlok, mindkettővel szépen működik.
Rohini és Gábor, a Sárga Ház megálmodói (Gadget Fotó)
Szerkesztői gondolatok: a Pécsi Borozó idén nyári számában részletesebben is olvashattok a Sárga Házról és a Káli-medencéről. A lapot keressétek a nagyobb újságárusoknál!