Kérem Várjon!
Cikkek
A minőség mindennél előbbre való!
Megújult a villányi Gere Crocus Resort&WineSpa
PROMÓCIÓ
2021 August 31.

Csizmadia Kristóffal ennek kapcsán beszélgettünk nem csak a szobakiosztásról, de a hőskorról, a wellness részlegről, a világ egyik legjobb dizájneréről, a vendégek elégedettségéről és persze a minőségre való törekvésről.

Hogyan lett Villány legjobb szállodája a Gere Crocus?

Megtisztelő a feltételezés, de nem hiszem, hogy ez lenne Villány legjobb szállodája, mondjuk inkább úgy, hogy az egyik legjobb. Rengeteg családias panzió is működik a településen, ahol fantasztikus vendéglátásban lehet része az embernek. Persze törekszünk a jóra, vagy a még jobbra és reméljük, hogy ezt a vendégek is észreveszik! Viszont ha a hőskort kérdezed, valójában mi is így indultunk, egy panzióval, ahol mindenki kapott egy kulcsot a belső és a külső ajtókhoz, a boroknál pedig becsületkassza volt, minden vendég felírta, hogy mennyit fogyasztott. Ez így ment 2008-ig, amikor az első komolyabb bővítés alatt majdnem megháromszoroztuk a szobák számát, 2014-ben pedig újabb szárny épült, így alakult ki a mai méret és a 34 szoba.

Mi történt most, mit újítottatok fel?

Nagyon régen terveztük már, hogy a standard szobáinkból szintet lépve valami mást hozzunk létre. Ez az első hét szoba volt, ami még a panzióból maradt ránk és bár folyamatosan fejlesztettük, cseréltük az ágyakat és egy kicsit a dizájnt is, mégsem voltunk teljesen elégedettek. Ezek a szobák újultak meg most és lettek a luxury kategóriájú szobáink. Ebben elévülhetetlen érdeme van Varró Zoltánnak és a VarroDesign csapatának. Az ő neve garanciát jelentett a minőségre, hiszen az Aria Hotellel, az Onyx étteremmel és a Mystery hotellel is komoly nemzetközi díjakat nyert, ráadásul van egy személyes szál is, mivel Zolit egyben a barátunknak is mondhatjuk.

Meddig tartottak a munkálatok?

Szerencsére Varró Zoli be tudta szorítani a sűrű táncrendjébe a hotel és az étterem belsőépítészeti koncepciójának a kidolgozását és az új design megtervezését, úgyhogy idén februártól nagyjából májusig elkészültek a munkák. Megszűntek a standard szobáink, szintet léptünk a hotel kapcsán, az eddigi 3 szoba típusnál több jött létre, és ezt most új rendszerbe is foglaltuk, azért, hogy a vendégek jobban megtalálják amire szükségük van. A superior szobáink megmaradtak, a luxury szárnyban pedig van luxury suite és junior suite, vagyis a lakosztályok és deluxe szobánk is. Igazodtunk az elnevezések tekintetében a nemzetközi standardhoz, ez pedig a szálloda honlapján is tetten érhető. Így a tavalyi év után, amikor szintén Varró Zoli tervei alapján az étterem és a lobby újult meg, idén a munka végére értünk a szobák, a wellness részleg és a konferenciaterem átalakításával.

Megújult a wellness részleg is?

2019 év végén elindítottuk az Andrea Gere SkinCare kozmetikai márkát, ami a szőlőmag feldolgozásán és felhasználásán alapul. Nem sokan tudják, hogy ez az egész a villányi wellness részlegünkből indult el, úgyhogy a megújult wellness részlegünk eköré épült. Hangsúlyosabban megjelenik az Andrea Gere SkinCare márka, de ezen felül burkolatcserére is rászántuk magunkat, ami egy ekkora medencetér és felület esetén hatalmas munka volt. Villányban a legnagyobb wellness részleg a miénk, ebben nem kellett bővülni, a szolgáltatások finomhangolása történt még meg, bár hozzá kell tennem, hogy a vendégek eddig is nagyon meg voltak elégedve velünk, legalábbis a visszajelzéseik ezt igazolják.

Fontos a vendégek reakciója?

A legfontosabb! Le kell nyűgözni a vendéget, hiszen hozzánk jön vendégségbe! Ez egy családi vállalkozás, nem egy nagy szállodalánc, nem titok, hogy rendszeresen előfordulunk a szállodában, össze lehet futni velünk egy reggelinél, a lobbyban vagy akár a medencében is. Sokat utazunk a világban, igyekszünk kitalálni a vendégek igényeit, de alapvetően az idelátogató emberek visszajelzései adják a kulcsot a tökéletes vendéglátáshoz. Villány egy kicsi hely, rengeteg az otthonos kis vendégház, de mi szeretnénk még valami mást is nyújtani, viszont fontos, hogy a dolog önazonos legyen. Mindent, amit csinálunk meghatároz az, hogy a minőség mindennél előbbre való. Számunkra ez az igazi önazonosság, ha valami egészen mást csinálnánk, abban is biztosan erre törekednénk.

Mire számíthatunk, milyen új ötletekkel álltok majd elő Villányban?

Brian May a Queen gitárosa mondta, hogy senki sem alkot légüres térben, szóval nagyon fontos az inspiráció, akár a pozitív, akár a negatív példa. Ezeket ösztönösen transzformáljuk, úgyhogy mindig lesznek újabb ötletek, újabb dolgok amivel lehet foglalkozni, akár a borászat, akár a gasztronómia, akár a szálloda esetében. De az elmúlt év elég feladatot adott, szóval most egy ideig csak kipihenjük a fáradalmakat.


Fotók: Gere Crocus Resort&WineSpa