"Kóstoltatok-e már száraz kövérszőlőt, száraz szamorodnit, édes zétát, fordítást, ásványoktól duzzadó hárslevelűt?" December 19-én megtehetitek!
Ha 2024. 12. 19-én eljöttük a Tokaj másik arca borkóstolóra, akkor ezekre lehetőségetek lesz, és a borok kortyolgatása közben ppt-s kivetítés mellett elmesélem a borvidék múltját, jelenét, geológiáját, a pincészetek történetét, a szőlőfajták eredtét valamint, a borok különféle készítési technológiáját.
Tokaj kapcsán a fősodorban főleg az aszúról, a furmintról, újabban a pezsgőről hallhatunk, ezek mögött azért még számos rejtett kincs található. Arról is keveset beszélünk, hogy a borvidéken 6 szőlőfajta (furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, zéta, kövérszőlő, kabar) engedélyezett, ezért karácsony alkalmával egy mély merítéssel egy egyedi sort válogattam nektek össze!
Tételsor:
Péter Pincészet: Kövérszőlő 2022 (száraz)
Royal Tokaj: Hárslevelű 2019
Naár Családi Pince és Szőlőbirtok: Száraz szamorodni 2017
Pajzos Tokaj: Fordítás 2016
Péter Pincészet: Zéta 2023 édes
(Probléma esetén a borsor változhat)
A borkóstoló 2024. 12. 19-én (csütörtök) 18:30-kor kezdődik Szegeden a Török utca 1/A. alatt, a Katedra nyelviskola egyik termében! A kóstoló tartalmazza a 2-2,5 órás előadást, az öt bort, a helyszínt, némi borkorcsolyát, valamint vizet, a végén még meglepetés is vár rátok! Kérnélek Titeket, hogy a pontos kezdés érdekében 10-15 perccel korábban érkezzetek!
Jelentkezni e-mailben, vagy itt tudtok, legkésőbb 2024. 12. 18-ig.
Mail cím:
kuncigergo@gmail.com
Maximális létszám 20 fő.
Ennek az ára
6500 Ft/fő