Amikor leteszteltük, hogy kerül a pálinka a tűzhelyre, a vártnál is több pályamű, recept érkezett. Sokan éreztek kísértést, hogy kipróbálják, milyen is pálinkával főzni. Idén is lehetőséget adunk, ismét pályázatot hirdetünk, főzzünk együtt gyümölcspálinkával, törköllyel vagy éppen zöldségpárlattal!
A pálinkáról az utóbbi évek gasztronómiai paradigmaváltásának köszönhetően kiderült, hogy bizony kiválóan alkalmas a főzésre, ételek kiegészítésére, vagy éppen teljessé tételére. A harci Brill Pálinkaház és a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin tavaly ősszel közös receptversenyt hirdetett gasztrobloggerek, séfek, háziasszonyok, amatőr opportunisták számára, amelynek eredményeként több tucat pálinkával készített étel receptje érkezett be a megadott határidőre. A díjazottak alkotásaiból az is kiderült: leves, főétel és desszert egyaránt készülhet pálinkával.
A sikeres kezdeményezést illik folytatni, ezért ismételten közös receptversenyt hirdetünk a gasztrobloggerek, séfek, háziasszonyok, amatőr opportunisták számára. A nyeremények továbbra is kecsegtetőek, hisz hétvégi pálinkakurzust, pálinkakóstolót és pálinkacsomagokat lehet nyerni.
A pályázóknak továbbra sincs nehéz dolguk, hiszen csupán Brill-pálinkával kell főzniük és a receptet, valamint az elkészített étel fotóját 2013. szeptember 30-ig közzétenni blogon, honlapon, gasztronómiai portálon, vagy receptgyűjtő weboldalon, mégpedig fotóval és pontos recepttel dokumentálva. Ami fontos, hogy a pálinka ne csupán kísérője, hanem szerves része legyen az ételnek. Fontos az elkészíthetőség és a praktikusság. A pálinka lehet gyümölcs, szőlő, törköly vagy éppen zöldségpárlat is, a Brill Pálinkaház széles szortimentje elég lehetőséget biztosít a variációkra.
A háromtagú mesterszakácsokból, gasztronómiai szakemberekből álló zsűri a beérkezett pályaműveket közösen bírálja majd el. Az eredményhirdetés napján, – melyet a harci Brill Pálinkaházban 2013. október 25-én rendezünk meg – a győztes ételeket le is főzik majd. A győztes így a sajtó és a szakma képviselőinek társaságában kóstolhatja meg egy profi által elkészítve a pályaművét.
A pályázókat arra kérjük, hogy külön tételben sorolják fel a használt alapanyagokat, és külön leírásban adják meg az ételek elkészítésének munkafázásait. Kérjük, hogy a receptek mellé az elkészült ételről fényképet is mellékeljenek. Egy pályázó természetesen több recepttel is pályázhat, nevezési díj nincsen.
A nyeremények:
A receptet a leírásokkal, legalább egy fotóval és a linkkel együtt e-mailben kérjük beküldeni 2013. szeptember 30-ig a jatek@pecsiborozo.hu e-mail címre.
A receptverseny és az eredményhirdetés lebonyolításában a Brill Pálinkaház szakmai partnere a szekszárdi Szász Söröző Étterem.