A résztvevők a másfél napos konferencia és fél napos workshop keretén belül a borturizmus legújabb trendjeivel és kutatásaival, a koronavírus járvány borturizmusra gyakorolt hatásaival, az újraindítás lehetőségeivel, új borturizmus desztinációkkal ismerkedtek. Az észak portugál borokat és borvidékéket izgalmas mesterkurzus során ismerhették meg a résztvevők, de a kiállítók jóvoltából magyar, friuli, örmény, izraeli és szardíniai borokat is kóstolhattak.
A rendezvényt követően a bortúra szervezők kétnapos study tour keretében a Douro völgy, a Vinho Verde, Távora-Varosa és Tras-os-Montes borvidékekkel és boraikkal ismerkedtek.
A konferenciának számos magyar résztvevője is volt. A Magyar Turisztikai Ügynökség Magyar Bor – Személyesen standján a világ minden részéről érkezett vendégek a magyar borokba és a magyar borturisztikai kínálatba is belekóstolhattak. Az előadók közül Dr. Várhely Tamás, az Eszterházy Károly Egyetem tanára a borturizmus és a wellness, valamint a gasztronómia kapcsolatáról tartott előadást, a hazai utazási irodák közül a bortúra szervezésre specializálódott Wine a’More Travel vett részt a konferencián.