Kérem Várjon!
Cikkek
Megjelent a Pécsi Borozó!
Keresd a téli számot a terjesztési pontokon!
bori
2009 December 09.

Múlt héten, a soproni bormarketing konferenciára időzítve megjelent a Pécsi Borozó téli száma, az újság már a szokásos terjesztési pontjain várja az olvasóit szinte az egész országban. Egy szolid ünneplést megengedünk magunknak, a téli, nyolcadik számmal két éves lett a Pécsi Borozó a Pannon Borrégió gasztronómiai és bormagazinja (virtuális borozója). Köszönjük olvasóink megtisztelő figyelmét, a térségi borélet minden szereplőjének a támogatását. Gyors ajánló.

A téli számunkban két borteszttel segítünk olvasóinknak a karácsonyfa alá vásárlásban: a Mustrában a régió újonnan piacra kerülő borai mellett néhány régi ismerős is ringbe szállt a zsűri pontjaiért elismerésért. A bordeaux-i házasítások (CF és/vagy CS és/vagy merlot) tesztjében mutatjuk be a versenyre érkezett, karácsonyra bátran ajánlott legjobbakat. Nem feledkeztünk meg az idei új borokról sem: Márton-napi tételek közül válogattunk. Morzsák rovatunkban összegyűjtöttük az elmúlt ősz emlékezetes eseményeit és boros rendezvényeit, tudósítunk a Pannon Borrégió 2009-es őszéről.

Két nagyobb, de fiatal pincészetet mutatunk be olvasóinknak: a Sauska és Matias Borászatba látogattunk el. De betekinthet velünk a legnagyobb tolnai, és a legkisebb villányi pincészetbe is, megismerkedhet a szekszárdi Heimann, valamint Márkvárt, illetve a bólyi Hárs pincével is. Séfportrénk ezúttal a villányi Mandula Étterem konyhafőnökét mutatja be, az irodalmat pedig Balogh Robert szolgáltatja.

Elkötelezett gasztrobloggerünk, S. Pápa Petra, alias NoSalty tökös ételeket ajánl a hideg estékre. Külföldről egyrészt a magyar borok lengyelországi helyzetéről szóló riporttal jelentkezik varsói tudósítónk, másrészt Dél-Tirolba tehet egy rövid kalandozást, ha velünk tart.

(Megjegyzés: felkerültünk az egyik nagy közösségi oldalra (Facebook), így már ott is lehet velünk borozni.)

Jó olvasást, jó borozást!
A Pécsi Borozó szerk.