Kérem Várjon!
Cikkek
Hétvége a kékfrankossal
Arany- és ezüstérmes kékfrankosok kóstolója Pécsett
bori
2010 July 02.

A Pannon Borrégió Egyesület, a Szekszárdi Hegyközség és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület közös szervezésében ragadhatunk kóstolópoharat július első hétvégéjén a pécsi Dominikánus Házban. A Szekszárdon nemrég megrendezett 6. Nemzetközi Kékfrankos Fesztivál díjnyertes boraiból kapunk ízelítőt, ha ezen a szombaton vagy vasárnapon a strandolás helyett a vastag falak hűvösét és a lehűtött borokat választjuk.

A program 2010. július 3-án, szombaton 11 órakor indul, "Bor - Zene – Művészet" mottóval hallgathatjuk meg az Európa Koncert Szalonzenekart és tekinthetjük meg Papp Norbert grafikus A Kékfrankosra hangolva című kiállítását.

Ünnepélyes megnyitót Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő, villányi borász mond, a vendégeket köszönti Schmidt Győző, a Pannon Borrégió Egyesület elnöke is. A kiállítókat, akik a múlt heti sajtótájékoztatón elhangzottak szerint 15-20 közötti létszámban jelennek meg, Ferenc Vilmos, a szervezőbizottság elnöke, a Magyar Bor Akadémia tagja mutatja be.

És ha már megismertük őket, este nyolcig kóstolhatunk is szabadon, vagyis inkább kóstolójeggyel, amelyeket 100 forintos egységáron lehet megvásárolni. A kóstolópohár 500 forintba kerül, és 400-ért visszaváltják.

Másnap az ünnepélyesség csökken, a beszédek száma szintúgy, viszont a kóstoló nyitott, ekkor 13-20 óra között várják a borbarátokat a Pécsi Kulturális Központba, azaz a Dominikánus Házba. Ezen a napon is a fentebb már ecsetelt kóstolójegyes rendszer működik, a friss évjáratokból egy százas bónért kapunk ízelítőt, a régebbi tételekért, reserve borokért két kóstolójegyet kérnek majd el.

Legolvasottabb
Legfrissebb